Kokeile kuukausi maksutta

A-yhtiöt aloitti uudisrakennus- ja peruskorjaushankkeen suunnittelun Porvoossa

Porvoon kaupungin omistama vuokrataloyhtiö A-yhtiöt on käynnistänyt rakentamishankkeen suunnittelun Wittenberginkatu 1:n tontille.

Tällä hetkellä tontilla on kolme rivitaloa ja yksi luhtitalo. Aikeissa on rakentaa tontille kolme uudisrakennusta ja peruskorjata osa nykyisistä taloista. Uudisrakentamisen vuoksi osa taloista puretaan.

Mikäli hanke pääsee etenemään suunnitellussa aikataulussa, rakentaminen käynnistyy loppukesästä 2022. Alustavan arvion mukaan koko rakennushanke valmistuu vuonna 2025.

Uusiin taloihin tulee Ara-asuntoja, joista osa varataan senioriasumiseen sekä yksi rakennus kehitysvammaisten asuntoloiksi.

Kiinteistön kehittäminen tuli mahdolliseksi, kun Porvoon kaupunki hyväksyi alueen asemakaavan. A-yhtiöt päätti käynnistää Wittenberginkadun hankkeen välittömästi, koska toinen A-yhtiöiden täydennysrakentamishanke Koivumäentiellä keskeytyi valituskäsittelyn vuoksi.

A-yhtiöiden mukaan kiinteistön asumisen laatu kohenee uutta rakentamalla ja halutulle keskusta-alueelle saadaan lisää vuokra-asuntoja. Kaikki Wittenberginkatu 1:n nykyiset asunnot tyhjennetään rakentamisen ajaksi. Taloissa ei voi asua rakentamisen ja korjaustöiden aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “A-yhtiöt aloitti uudisrakennus- ja peruskorjaushankkeen suunnittelun Porvoossa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat