Tonttikokonaisuudelle Ounasvaaralla etsitään sijoittajaa ja toimijaa – arvioitu investointipotentiaali 30–40 miljoonaa euroa

Rovaniemen kaupunki etsii hotelli- ja majoitusalan toimijaa tai kiinteistösijoittajaa Ounasvaaran rinteessä sijaitsevalle tonttikokonaisuudelle.

Ounasvaaran maisemia

Tonttien arvo on noin kaksi miljoonaa euroa ja tulevan toimijan arvioitu kokonaisinvestointi kohteeseen noin 30–40 miljoonaa euroa.

Erikoiskohde on nyt avoimessa luovutuskilpailussa, johon sijoittajat ja matkailutoimijat voivat osallistua 30. marraskuuta asti. Valintapäätös julkistetaan tammikuussa 2022.

Ounasvaaralla tarjolla oleva tonttikokonaisuus

  • Tonttien koko yhteensä 36 615 m²
  • Rakennusoikeutta yhteensä 14 645 k-m²
  • Investointipotentiaali n. 30–40 milj. €
  • Tonttien kokonaishinta n. 2,2 milj. €
  • Liiketoimintapotentiaalia matkailu- ja ravintola-alan toimijoille ja sijoittajille
  • Osoite Golfkentäntie 13–16

”Rovaniemellä on vahvaa kysyntää korkeatasoiselle matkailun liiketoiminnalle, joka täydentää Ounasvaaran ja keskustan alueen palvelutarjontaa. Ennen koronapandemiaa hurjaa vauhtia kasvaneen talvimatkailun kasvun pullonkaulana on ollut juuri majoituskapasiteetin puute”, Business Rovaniemen yrityskehittäjä Matti Impiö kertoo tiedotteessa.

Tonttialue rajautuu golfkenttään, jossa on lumettomaan aikaan 18-reikäinen kesäkenttä. Golfata voi myös talvisin, jolloin viheriöt muuttuvat 9-reikäisen talvikentän valkioiksi. Ounasvaaran hiihtokeskuksen laskettelurinteet ovat lähes naapurissa, ja hiihtoladuille pääsee lähes suoraan kohteesta.

Kesä- ja talvikäytössä oleville maastopyöräily- ja retkeilyreiteille on vain muutaman minuutin matka. Lisäksi kohde sijaitsee vain kivenheiton päässä keskustasta ja napapiirin joulupukin pajakylästä. Lentokentälle ja rautatieasemalle ajaa noin kymmenessä minuutissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tonttikokonaisuudelle Ounasvaaralla etsitään sijoittajaa ja toimijaa – arvioitu investointipotentiaali 30–40 miljoonaa euroa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat