Kokeile kuukausi maksutta

Miljardöörin perheen valitukset Westendin terassi­talosta nurin – Länsiväylän viereen nousee kylpylä ja asuntoja

Uimaranta säilyy avoimena, ja yleisessä käytössä.

Länsiväylän kupeeseen suunnitellun terassitalokorttelin rakentaminen voi alkaa Espoossa, sillä Korkein hallinto-oikeus (KHO) ei enää antanut asiassa valituslupia.

KHO ratkaisi asian lokakuun alussa. Valituslupia hakivat naapurit. Valittajina ovat olleet muun muassa liikemies Mohamed al Fayedin lapset.

Westendinportin nimellä kulkeva kaavamuutos antaa mahdollisuuden rakentaa Länsiväylän suuntaisesti viisikerroksisen asuintalon, joka madaltuu molemmista päistään kahteen kerrokseen.

Viisikerroksiseen osaan on tulossa asuntoja ja matalampiin päätyihin palveluita, kuten kylpylä, kuntosali ja ravintola-kahvila.

Länsiväylän kainalossa oleva uimaranta ympäristöineen on ollut kiistelyjen kohteena jo vuosia. Alun perin sinne soviteltiin peräti 18-kerroksista tornihotellia.

Valituskierroksen jälkeen yrittäjät luopuivat hotellihankkeesta kannattamattomana.

Nykyisen kaavamuutoksen on virittänyt kiinteistökehitysyritys Ultivista, jossa on mukana samoja yrittäjiä kuin hotellirakennuksessakin.

Ultivistan toimitusjohtaja Markku Halme sanoo, ettei rakentaminen ala kovin nopeasti. Hankkeelle on ensin haettava rakennuslupaa. Hän suhtautuu varauksellisesti mahdollisiin jatkovalituksiin.

”Niillehän me emme voi mitään. Asian pitäisi olla kunnossa, kunhan rakennuslupa noudattaa voimassa olevaa asemakaavaa”, Halme sanoo.

Halmen mukaan kaavavalmistelun aikana tehtyihin suunnitelmiin ei ole tulossa juurikaan muutoksia. Rakennusoikeus asunnoille on runsaat 11 000 kerrosneliötä.

Uimaranta säilyy yleisessä käytössä. Asiasta uutisoi aiemmin Iltalehti.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Miljardöörin perheen valitukset Westendin terassi­talosta nurin – Länsiväylän viereen nousee kylpylä ja asuntoja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat