Kokeile kuukausi maksutta

Jätkän Kruunusta uusi maamerkki Jätkäsaareen – arkkitehtikisan voitto Huttunen-Lipastille

Kisan arviointiryhmän mukaan voittaja on huolella ja eläytyen laadittu ehdotus, joka täytti kilpailulle asetetut tavoitteet parhaiten

Jätkän Kruunuun kuuluu 6-kerroksinen lamellitalo ja 13-kerroksinen torniosa, joiden kattokerroksiin on suunniteltu asukkaiden yhteiskäyttötiloja.

Rakennusliike Laptin ja Helsingin kaupungin järjestämä arkkitehtuurikutsukilpailu Jätkäsaaressa on ratkennut, ja voittajaksi nousi Huttunen-Lipasti Arkkitehdit ehdotuksellaan Jätkän Kruunu. Kilpailuun oli kutsuttu neljä arkkitehtitoimistoa.

Kisan arviointiryhmän mukaan voittaja on huolella ja eläytyen laadittu ehdotus, joka täytti kilpailulle asetetut tavoitteet parhaiten. Jätkän Kruunun tunnistaa torniosan kattokerroksen sakaroista, sen arkkitehtuuri on yksinkertaisuudessaan ajatonta ja yhtenäinen julkisivumateriaali luo ehjän kokonaisuuden.

Jätkän Kruunuun kuuluu 6-kerroksinen lamellitalo ja 13-kerroksinen torniosa, joiden kattokerroksiin on suunniteltu asukkaiden yhteiskäyttötiloja.

”Suunnittelukilpailun tuloksena pääsemme rakentamaan alueelle asuintalon, joka mahdollistaa monipuolisen asumisen ja monen kokoisten, muuntojoustavien ja läpitalon asuntopohjien syntymisen. Lopputuloksesta tulee toimiva, erilaisiin asumisen tarpeisiin taipuva ja aikaa kestävä”, iloitsee Laptin Etelä-Suomen aluejohtaja Matti Leimi tiedotteessa.

Jätkän Kruunua tullaan seuraavaksi kehittämään yhteistyössä Huttunen-Lipasti Arkkitehtien, Laptin ja Helsingin kaupungin edustajien kesken. Asunnot tulevat ennakkomarkkinointiin vuodenvaihteessa 2022–2023.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jätkän Kruunusta uusi maamerkki Jätkäsaareen – arkkitehtikisan voitto Huttunen-Lipastille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat