Kokeile kuukausi maksutta

SRV ilmoittaa onnistuneensa vähentämään päästöjään

SRV tiedottaa yhtiönsä päästöjen vähentyneen 85 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Kyse on lähinnä päästöistä, joihin yritys voi suoraan vaikuttaa ja jossa päästöt syntyvät paikan päällä yrityksen oman toiminnan seurauksena.

SRV myi vuonna 2020 yhden Kalasataman torneista Kojamolle vuokrataloksi. Kuva: Jussi Helttunen
Kuuntele juttu

Suurimmat tekijät, jotka ovat edistäneet SRV:n päästöjen vähenemistä, ovat siirtyminen päästöttömään sähköön ja päästöttömään lämpöön, sähköllä toimivien työkoneiden määrän lisääminen sekä biopolttoaineiden käyttäminen lopuissa työkoneissa.

SRV:n työmaat ovat olleet nettopäästöttömiä vuoden alusta alkaen. Tästä syksystä lähtien koko SRV on ollut nettopäästötön. Nettopäästöttömyys on saavutettu hyvittämällä jäljelle jääviä päästöjä puita istuttamalla.

Yhtiön tavoitteena on saavuttaa täysi hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä.

Tiedotteen mukaan SRV:n omia päästöjä on saatu vähennettyä viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna jo 85 prosenttia. Mittaustavassa kyse on lähinnä päästöistä, joihin yritys voi suoraan vaikuttaa ja jossa päästöt syntyvät paikan päällä yrityksen oman toiminnan seurauksena.

SRV mittaa kaiken kuluttamansa energian, jonka avulla energiankulutuksesta aiheutuneet päästöt voidaan laskea työmaakohtaisesti.

Ennen kuin yhtiö on täysin päästötön, sen toiminnasta jäljelle jäävät päästöt hyvitetään istuttamalla puita ojitetuille soille. Tähän mennessä yhtiö istututtanut yli 16 000 puuta, jotka sitovat 10 000 tonnia hiilidioksidipäästöjä puiden elinkaaren aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV ilmoittaa onnistuneensa vähentämään päästöjään”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat