Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistöliitto kannustaa yhtiökokouksiin – epävakaina aikoina osallistuminen entistä tärkeämpää

Taloyhtiöllä tulisi olla noin 3-4 kuukauden vastikkeita vastaava määrä kassapuskuria ja hallituksella valtuudet periä tarvittaessa ylimääräisiä vastikkeita.

Tulevissa yhtiökokouksissa on Kiinteistöliiton mukaan keskityttävä taloyhtiön maksuvalmiuteen ja nopeaan reagointikykyyn.

Monella taloyhtiöllä on tänä keväänä edessään vaikeita päätöksiä, kun hoito- ja rahoitusvastikkeissa on selkeitä nostopaineita.

Kiinteistöliiton mukaan taloudellisesti epävakaina aikoina on suositeltavaa, että yhtiökokous myöntää hallitukselle valtuudet ylimääräisten vastikkeiden perimiseen. Niihin voi tulla tarvetta esimerkiksi kaukolämmön tai muiden pakollisten kustannusten äkillisen nousun takia.

”Nyt on myös entistä tärkeämpää, että osakkaat osallistuvat taloyhtiönsä yhtiökokoukseen ja saavat yhtiön johdolta ajantasaisen katsauksen yhtiön tilanteesta”, muistuttaa Kiinteistöliiton talous- ja veroasiantuntija Juho Järvinen.

Yhtiökokouksissa onkin hänen mukaansa keskityttävä huolehtimaan yhtiön maksuvalmiuden riittävyydestä ja nopeista reagointikeinoista. Yleisohjeena on, että taloyhtiöllä tulisi olla noin 3-4 kuukauden vastikkeita vastaava määrä kassapuskuria ja hallituksella valtuudet periä tarvittaessa ylimääräisiä vastikkeita.

“Yhtiökokouksessa saa tietoa oman taloyhtiön vastiketason ja asumiskustannusten muutoksesta ja syistä. Samalla pystyy vaikuttamaan myös päätöksiin. Mitä paremmin tulevaisuudennäkymät ovat tiedossa, sitä paremmin voi varautua myös tuleviin muutoksiin”, Järvinen tähdentää.

Menopuolen muutosten lisäksi taloyhtiöiden pitää huolehtia tehokkaasta vastikeseurannasta, jotta vastikerästejä ei pääse kertymään.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistöliitto kannustaa yhtiökokouksiin – epävakaina aikoina osallistuminen entistä tärkeämpää”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat