Kokeile kuukausi maksutta

Valtiontalouden tarkastusvirasto antaa seitsemän suositusta Aralle

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) haluaisi lisää kehitystä ja riskienhallintaa Ara-tuotantoon seuraavien kolmen vuoden aikana.

Kuvituskuva.

Tuoreen tarkastuskertomuksen  mukaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen Aran rahoitusvälineet eivät kaikilta osin vastaa rakennuttajien ja rahoittajien tarpeita. Rakennushankkeiden toteuttajat saavat rahoituslaitoksilta vain vähän tarjouksia pitkiin eli 40 vuoden korkotukilainoja koskeviin tarjouspyyntöihin. Tulevaisuudessa tämä voi johtaa siihen, että ainoa Ara-lainoittaja saattaa olla Kuntarahoitus.

”Vireillä on pitkän korkotukimallin kehittämistä koskeva sääntelyuudistus, mutta sillä ei pystytä korjaamaan kaikkia ongelmia. Aran ja ympäristöministeriön tulisi selvittää, miten pitkää korkotukilainaa kehitettäisiin niin, että luototus perustuu riittävään kilpailuun”, VTV:n ylitarkastaja Sanna Ollila kertoo VTV:n tiedotteessa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Valtiontalouden tarkastusvirasto antaa seitsemän suositusta Aralle”

Viimeisimmät näkökulmat