Kokeile kuukausi maksutta

Rakentaminen supistuu, mutta lvi-tukkumyynti on vielä plussalla

LVI-tukkumyynti oli vuoden 2023 ensimmäisellä kvartaalilla 3,1 prosenttia edellä viime vuoden vastaava jaksoa. Lukua voi pitää melko hyvänä, sillä se vertautuu erittäin kovan liikevaihdon kasvun jaksoon vuonna 2022.

Talotekniikka-toimiala seuraa rakentamisen suhdanteita viiveellä.

Rakentamisen suhdanteiden ennusteet ovat kuitenkin jo jonkin aikaa olleet mollivoittoisia. Rakennusteollisuus RT kertoo omassa suhdannekatsauksessaan maaliskuun lopulla rakentamisen jarruttaneen jo vuoden päivät ja olevan nyt pohjakosketuksessa. Nousuun lähdetään jossain vaiheessa, mutta ei vielä.

Aloitus- ja lupakuutiot ovatkin pudonneet lähelle tasoa, josta on vain suunta ylöspäin. Muu kuin asuntorakentaminen pysynee pinnalla, ja ainakin jollain aikajänteellä korjausrakentaminen tulee nousemaan.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentaminen supistuu, mutta lvi-tukkumyynti on vielä plussalla”

Viimeisimmät näkökulmat