Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuslehden selvitys kertoo, missä kaupungeissa asuntogryndi käynnistyy ensimmäisenä – sitten joskus kun se käynnistyy

Uusien omistusasuntokohteiden aloittamisen edellytykset ovat hyvin erilaisia eri puolilla Suomea.

Uusien omistusasuntojen aloituksia on tänä ja ensi vuonna hyvin vähän. Markkinatilanne on erilainen eri kaupungeissa.Kuva: Timo Marttila

Vielä nyt gryndituotannon suhdannekäänteestä ei näy merkkejä, sillä ensi vuosi näyttää olevan sekä gryndin että muun asuntotuotannon osalta yhtä huono kuin tämä vuosi. Kun tuotanto sitten joskus vauhdittuu, eri alueiden lähtötilanne on hyvin erilainen.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

1 kk koejakso veloituksetta

Tutustu digi-Rakennuslehteen kuukauden ajan veloituksetta ja sitoumuksetta.

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Rakennuslehden selvitys kertoo, missä kaupungeissa asuntogryndi käynnistyy ensimmäisenä – sitten joskus kun se käynnistyy”

  1. Ei gryndi ole loppunut eikä lopu. Gryndin volyymi vaihtelee voimakkaasti. Gryndi ei ole homogeeninen yksi tuote.

  2. Grynderi eli perustajaurakoitsija on rakennusliike, joka hankkii tontin, perustaa asuntoyhteisön, rakentaa tai rakennuttaa kyseisen yhtiön rakennukset ja myy huoneistojen osakkeet 1. kerran.
    Suomessa grynderi-nimitys sai pahamaineisen kaiun, kun suuren maaltamuuton aikoihin 1960–1970-luvuilla rakennettiin massatuotantona tuhansia asuntoja kasvukeskuksiin.

    Missä mielessä Jussi ajattelet, että gryndi ei ole homogeeninen yksi tuote, jos yleisesti ajatellaan gryndin olevan juuri perustajaosakkaan myymä asuntotuote?

  3. Asiaan en osaa ottaa kantaa, mutta tämänkin jutun graafeissa estetiikka lyö luettavuutta korvalle. Kun kuvien värisävyt ovat nätisti lähellä toisiaan, pitää ottaa päättely käyttöön kun arvailee, mikä väri vastaa mikäkin aluetta. Tämä ei toki vaivaa kaikkia värejä, mutta osaa pahasti kyllä. Näyttäisi olevan jonkinlainen trendi mediasisällöissä.

Viimeisimmät näkökulmat