Kokeile kuukausi maksutta

Mikä on sinun fasupalasi?

Tietoa kirjoittajasta Seppo Mölsä
Erikoistoimittaja, seppo.molsa@rakennuslehti.fi, Twitter: @SeppoMls
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Treenikaverini kertoi hauskan jutun kaupungin kuntosalilta. Salille oli tullut mukavan pyöreässä kunnossa oleva nainen. Hän kokeili niin kuntopyörää kuin juoksumattoakin. Hauskaksi tilanteen teki se, että hänellä oli kätensä ulottuvilla fasupalapussi, jota hän tyhjensi treenin lomassa. Jos tavoitteena oli painon pudottaminen, niin ainakaan tuolla konstilla se ei onnistuisi. Nainen kuulemma lopettikin parin viikon kuluttua entistäkin muodokkaampana.

Naureskelin tuota ilmiselvää kaupunkilegendaa ajaessani pitkää pyörälenkkiä. Päivä oli ollut sen verran kuuma, että jäätelökioskin nähtyäni, arvelin ansainneeni ainakin yhden jäätelöpallon. Kotona oli sitten olutpullo tai parikin viileässä odottamassa janojuomaksi. Fasupalajutun muistettuani päätin kuitenkin tyytyä hörppäämään vettä. Ehkä sitten syksyn mahdollisen Tour de Helsingin tai Pääkaupunkijuoksun jälkeen voin todeta oikeasti ansainneeni oluet ja pihvit kesän uurastuksesta.

Meillä jokaisella on omat ”fasupalamme”, joilla palkitsemme itseämme turhankin tiheään. Olen huomannut, että esimerkiksi golfkentällä innokkaimmin golfin merkityksestä kuntoilumuotona puhuvat ne, joilla on mukana tukevin eväspussi ja jotka saattavat kesken kierroksenkin käydä ottamassa oluen, koska pelin jälkeen on pakko tyytyä vain yhteen, kun on ollaan autolla liikkeellä.

 Yhden ”fasupala” on tupakka, toisen viina ja kolmannella tukeva yöpala. Itse olen alkanut pohtia, kuinka paljon aikuinen ihminen tällaisia tutteja ja lohdukkeita tarvitsee. Monesti kyse on vain epäterveellisestä tavasta, josta on vaikea päästä irti.

Samalla tavalla petämme itseämme sillä, että lykkäämme helposti lenkille tai kuntosalille lähtöä huomiseen. Logiikkana on, että voin ajatella treenavani kaikkina muina päivinä, mutta en juuri tänään. Seuraus on, että vuodessa on 365 päivää, jolloin en treenaa. Yksi kaverini on viiden vuoden ajan kertonut, että tänä vuonna hän vihdoin juoksee maratonin. Vielä kertaakaan hän ei ole kuitenkaan saanut lenkkitossuja jalkaansa.

Hyviä treenipäiviä kaikille rakentajille – fasupaloilla tai ilman.

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Mikä on sinun fasupalasi?”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat

Seppo Mölsähttps://www.rakennuslehti.fi/kirjoittajat/seppo-molsa/