Kokeile kuukausi maksutta

Nuoret tarvitsevat johtajaesikuvia

Tietoa kirjoittajasta Tapio Kivistö
Päätoimittaja, tapio.kivisto@sanoma.com
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Rakennuslehden tekemän selvityksen perusteella Suomen suurimpiin kuuluvien rakennusliikkeiden johtoryhmät ovat uudistuneet perusteellisesti sen jälkeen, kun yhtiöissä ovat aloittaneet uudet toimitusjohtajat (Rakennuslehti 4.2.).

Lue lisää: Johtoryhmissä kävi kova puhuri – näin YIT:n, SRV:n, Lujatalon, NCC:n ja Lehdon toimitusjohtajat laittoivat johdon uusiksi

Tarkastelussa olivat YIT, SRV, Lujatalo, NCC ja Lehto Group, joissa on vaihtunut toimitusjohtaja viimeisimpien parin vuoden aikana. Uudet vetäjät ovat tulleet tutusti rakennus- ja kiinteistöalalta, mutta tällä kertaa muualta kuin yhtiöiden sisältä. Siksi onkin luonnollista, että uudet toimitusjohtajat ovat halunneet rakentaa oman johtoryhmänsä. Rakennuslehden laskelman mukaan viiden yhtiön yhteensä reilusta viidestäkymmenestä johtoryhmäläisestä hieman yli puolet on uusia – joko talon sisältä nousseita tai ulkoa värvättyjä.

Huomionarvoista on, että kaikki uudet toimitusjohtajat ovat paitsi rakennusalalta myös miehiä. Miesylivoima jatkuu myös johtoryhmissä, sillä viiden ison yhtiön ylimmässä johdossa naisia on noin 25 prosenttia. Lukua voi verrata tuoreeseen Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan selvitykseen, jonka mukaan naisten osuus kaikista johtajista Suomessa on 36,8 prosenttia.

Edelleen miesvaltaisella rakennusalalla naisten 25 prosentin osuutta johtoryhmissä voi pitää melko korkeana. Hieman toisenlaiseksi kuva muuttuu, kun tarkastelee rooleja johtoryhmissä. Usein naisjohtajat vastaavat niin sanotuista tukitoiminnoista eli hr:stä, lakiasioista, taloudesta, viestinnästä ja markkinoinnista ja kehityshankkeista. Varsinaisessa rakentamisen linjajohdossa naisia on edelleen harvakseltaan.

Erilaiset tukitoiminnot ovat yhtiöiden kannalta olennaisen tärkeitä – toiminnan mahdollistajia –, mutta silti olisi tärkeää, että myös rakentamisen kovaan ytimeen nousisi enemmän naisia.

Luonnollisesti jokainen yhtiö valitsee johtoonsa parhaat voimat sukupuoleen katsomatta, mutta koko rakennusalalle tekisi hyvää, että alaa pohtiville nuorille ja sitä jo opiskeleville olisi näköpiirissä esikuvia ja urapolkuja, jotka vievät aivan terävimpään huippuun saakka.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Nuoret tarvitsevat johtajaesikuvia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat