Kokeile kuukausi maksutta

Omakotitalojen hinnat nousivat rajusti pääkaupunkiseudulla

Omakotitalojen hinnat nousivat vuoden 2011 toisella neljänneksellä koko maassa. Hintojen nousu oli erityisen rajua pääkaupunkiseudulla, mutta myös muualla hinnat kohosivat. Myös omakotitalotontit kallistuivat voimakkaasti pääkaupunkiseudulla, kun taas muualla maassa niiden hinnat painuivat. Nämä tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen kiinteistöjen hintaindeksistä, jonka laadinnassa käytetään Maanmittauslaitoksen ylläpitämän kiinteistöjen kauppahintarekisterin tietoja.

Omakotitalojen hinnat nousivat vuoden 2011 toisella neljänneksellä koko maassa. Hintojen nousu oli erityisen rajua pääkaupunkiseudulla, mutta myös muualla hinnat kohosivat. Myös omakotitalotontit kallistuivat voimakkaasti pääkaupunkiseudulla, kun taas muualla maassa niiden hinnat painuivat. Nämä tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen kiinteistöjen hintaindeksistä, jonka laadinnassa käytetään Maanmittauslaitoksen ylläpitämän kiinteistöjen kauppahintarekisterin tietoja.

image

Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna omakotitalojen hinnat nousivat toisella neljänneksellä koko maassa keskimäärin 2,6 prosenttia. Vuotta aiempaan verrattuna omakotitalojen hinnat nousivat koko maassa keskimäärin 5,7 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla omakotitalojen hinnat kohosivat huhti-kesäkuussa peräti 9,0 prosenttia edelliseen vuosineljännekseen verrattuna ja 12,5 prosenttia vuotta aiemmasta. Omakotitalojen neliöhinta oli pääkaupunkiseudulla 3 180 euroa.

Muualla maassa omakotitalojen hinnat nousivat vuoden 2011 toisella neljänneksellä 1,8 prosenttia edellisestä vuosineljänneksestä ja 4,8 prosenttia vuodessa. Muun Suomen omakotitalojen neliöhinta oli keskimäärin 1 494 euroa.

Omakotitalotontit halventuneet vuodessa 3,3 prosenttia

Omakotitalotonttien hinnat laskivat kuluvan vuoden toisella neljänneksellä koko maassa keskimäärin 1,3 prosenttia edellisestä neljänneksestä ja 3,3 prosenttia vuotta aiemmasta.

Omakotitalotonttien hinnat kohosivat pk-seudulla 9,3 prosenttia edellisneljännekseen verrattuna ja vuositasolla nousua kertyi 4,3 prosenttia. Omakotitalotontin keskihinta pk-seudulla oli 172,0 euroa neliöltä.

Muualla maassa omakotitalotonttien hinnat laskivat keskimäärin 4,2 prosenttia edellisestä neljänneksestä ja 5,5 prosenttia vuotta aiemmasta. Omakotitalotontin keskihinta muualla maassa oli 12,8 euroa neliöltä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Omakotitalojen hinnat nousivat rajusti pääkaupunkiseudulla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat