Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistönvälittäjät odottavat vakaata asuntokauppaa loppuvuodelle

Huolimatta koko kesän jatkuneesta talousturbulenssista kiinteistönvälittäjät ennakoivat asuntokaupan säilyvän melko vakaana myös loppuvuodesta. Välittäjät katsovat, että hinnoissa voidaan nähdä kuukausikohtaista sahausliikettä, mutta keskihintojen ja myyntimäärien oletetaan säilyttävän pitkälti nykyisen tasonsa. Tämä käy ilmi Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton tekemästä tuoreesta kyselytutkimuksesta liittonsa jäsenyrityksille.

Huolimatta koko kesän jatkuneesta talousturbulenssista kiinteistönvälittäjät ennakoivat asuntokaupan säilyvän melko vakaana myös loppuvuodesta. Välittäjät katsovat, että hinnoissa voidaan nähdä kuukausikohtaista sahausliikettä, mutta keskihintojen ja myyntimäärien oletetaan säilyttävän pitkälti nykyisen tasonsa. Tämä käy ilmi Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton tekemästä tuoreesta kyselytutkimuksesta liittonsa jäsenyrityksille.

Kuuntele juttu

image

Liiton toimitusjohtaja Jukka Malila kertoo, että kiinteistönvälittäjien tilastojen mukaan asuntojen kauppamäärät ovat olleet koko alkuvuoden – elokuu mukaan luettuna – jatkuvasti hyvällä tasolla. Kesällä toteutuneesta keskimääräisten myyntiaikojen lievästä pidentymisestä huolimatta asuntokaupan tilannetta voidaan luonnehtia olosuhteisiin nähden varsin hyväksi. Esimerkiksi elokuun osalta monet välitysliikkeet raportoivat jopa ennätyksellisistä toteutuneista kauppamääristä.

Välittäjät arvioivat kyselyssä, että asuntokauppaan kaikkein vahvimmin vaikuttavia tekijöitä ovat työllisyyden ja rahoitusolosuhteiden säilyminen. Lisäksi moni välittäjä katsoi median luomalla kuvalla tulevasta talouskehityksestä ja asuntojen hintakehityksestä olevan merkittävä vaikutus ostokäyttäytymiseen.

Kiinteistönvälittäjien kyselytutkimuksen tuloksia esiteltiin Kiinteistö- ja rakentamisfoorumi Kiran mediailtapäivässä 6. syyskuuta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistönvälittäjät odottavat vakaata asuntokauppaa loppuvuodelle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat