Lujatalo rakentaa Hämeenkyrön monitoimikeskuksen elinkaarimallilla

Lujatalo on voittanut tarjouskilpailun Hämeenkyrön monitoimikeskuksen rakentamisesta. Rakennushankkeen kokonaisneliömäärä on 9 500 neliötä. Monitoimikeskuksen rakennustyöt aloitetaan syksyllä 2014 ja uusiin tiloihin päästään vuonna 2016. Hanke toteutetaan elinkaarimallilla, ja sen arvo on 27 miljoonaa euroa.

Lujatalo on voittanut tarjouskilpailun Hämeenkyrön monitoimikeskuksen rakentamisesta. Rakennushankkeen kokonaisneliömäärä on 9 500 neliötä. Monitoimikeskuksen rakennustyöt aloitetaan syksyllä 2014 ja uusiin tiloihin päästään vuonna 2016. Hanke toteutetaan elinkaarimallilla, ja sen arvo on 27 miljoonaa euroa.

Koska kyseessä on elinkaarihanke, Lujatalo sitoutuu huolehtimaan suunnittelun ja rakentamisen lisäksi kohteen ylläpidosta kohteen valmistumista seuraavat 13 vuotta, viiden vuoden jatko-optiolla. Lujatalon 27 miljoonan euron kokonaishinta koostuu 17,2 miljoonan euron investointi-hinnasta sekä ylläpitojaksosta.

Hämeenkyrön kunnan kirkonkylän keskustaan rakennettavaan monitoimikeskukseen tulee koulu, päiväkoti ja kirjasto. Uusi monitoimikeskus tarjoaa 150 kokopäivistä hoitopaikkaa sekä perusopetuksen tilat lähes 300 oppilaalle. Keskukseen rakennetaan lisäksi kansalaisopisto, musiikkiopisto sekä yhteiset liikunta- ja ruokailutilat.

Keskus korvaa nykyisen kirkonkylän koulun ja kaksi muuta alakoulua sekä useita nykyisiä päiväkotitiloja. Keskuksesta tulee uudenlainen avoimen oppimisympäristön tilaratkaisuja sisältävä kokonaisuus, jonka suunnittelussa on hyödynnetty luovia tapoja energiatehokkuuden ja ekologisuuden lisäämiseen.

Tarjouskilpailun lopullisessa vertailussa rakennuttajatoimikunta painotti hinnan lisäksi oppimis- ja kasvatusympäristöjä, tilojen ja pohjien toiminnallisuutta ja keskuksen kokonaistaloudellisuutta.

”Suunnittelukumppanimme arkkitehti Mikko Uotila on erikoistunut opetustilojen suunnitteluun. Uotila on 1990-luvulta asti ollut kehittämässä toisenlaista tapaa suunnitella ja toteuttaa opetusta”, Lujatalon Pirkanmaan aluejohtaja Tuija Schmidt kertoo.

”Olen kyseenalaistanut perinteiset oppiluokkatyppiset tilaratkaisut ja suunnitellut yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta korostavan kokonaisuuden”, Uotila toteaa.
Lujatalo toteuttaa parhaillaan elinkaarimallilla massiivista Espoon uusi sairaala -hanketta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lujatalo rakentaa Hämeenkyrön monitoimikeskuksen elinkaarimallilla”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat