Kokeile kuukausi maksutta

Matti Alahuhta sai Oskari Vilamon rahaston palkinnon

Oskari Vilamon rahaston tämän vuoden tunnustuspalkinto on myönnetty tekniikan tohtori Matti Alahuhdalle. Palkintosumma on 5 000 euroa. Lisäksi rahasto jakoi opinnäytepalkinnot kolmelle väitöskirjalle ja kahdeksalle diplomityölle. Väitöskirjapalkinnon määrä on 3 500 euroa ja diplomityöpalkinnon määrä 2 000 euroa.

Matti Alahuhta

Matti Alahuhta (s. 1952) valmistui diplomi-insinööriksi 1976 ja väitteli tohtoriksi 1990 Teknillisessä korkeakoulussa. Alahuhta toimi Kone Oyj:n toimitusjohtajana vuosina 2005–2014. Ennen sitä hän oli 26 vuotta Nokian palveluksessa, joista viimeiset 12 vuotta Nokian johtokunnan jäsenenä.

Tällä hetkellä Alahuhta toimii hallituksen puheenjohtajana DevCo Partners Oy:ssä, Outotec Oyj:ssä ja Aalto Korkeakoulusäätiössä sekä varapuheenjohtajana Elinkeinoelämän keskusliitossa. Lisäksi hän on Koneen, UPM:n, ABB:n ja Volvo Ab:n hallituksen jäsen. Hänen kiinnostuksensa strategiseen ajatteluun ja johtamiseen johti vuonna 1990 väitöskirjaan aiheesta ”Global growth strategies for high technology challengers”.

Opinnäytepalkinnot kolmelle väitöskirjalle ja kahdeksalle diplomityölle

Oskari Vilamon rahaston tämänvuotiset väitöskirjapalkinnot on myönnetty tekniikan tohtori Fahim Al-Neshawylle, tekniikan tohtori Antero Kukolle ja tekniikan tohtori Kristo Melalle.

Rahaston diplomityöpalkinnot saivat diplomi-insinööri Kersti Haahti, arkkitehti Anna-Mikaela Kaila, diplomi-insinööri Panu Laurell, diplomi-insinööri Jarkko Luntta, diplomi-insinööri Elina Manelius, diplomi-insinööri Lauri Metsovuori, diplomi-insinööri Eero Valtonen sekä arkkitehti Tero Wéman.

Lemminkäisen vuonna 1985 perustaman, talousneuvos Oskari Vilamon nimeä kantavan rahaston tarkoituksena on edistää rakentamisen korkeampaa tutkimusta. Rahasto on myöntänyt vuosittaisen tunnustuspalkinnon vuodesta 1986. Opinnäytepalkintoja on myönnetty vuodesta 1993 lähtien. Yhteensä rahasto on palkinnut 44 väitöskirjaa, 20 lisensiaatin työtä sekä 99 diplomityötä tämän vuoden palkinnot mukaan lukien.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Matti Alahuhta sai Oskari Vilamon rahaston palkinnon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat