Näin rakennusalan yhtiöt maksoivat toimitusjohtajilleen viime vuonna

Rakennusalan julkisten osakeyhtiöiden toimitusjohtajilleen maksamien palkkojen ja palkkioiden kokonaissumma supistui viime vuonna 7,0 prosenttia edellisvuodesta. Varsinaisesta palkkioiden laskusta ei kuitenkaan ole kyse, vaan vertailuvuonna 2015 yrityksille aiheutui kosolti ylimääräisiä kuluja johtajien vaihdosten takia.

Miksi Rakennuslehti myytiin Sanomalle – kasvua ja kasvukipuja 2000-luvulla

Rakennusalan järjestöt olivat 1990-luvun traumojen vuoksi valmiita myymään Rakennuslehden ammattitaitoiselle kustantajalle vuonna 2001. Aluksi kaikki pääsivät nauttimaan vahvan kasvun tuomista hedelmistä, mutta vuosikymmenen vaihduttua tuli vauhtisokeudessa iso virheinvestointi, joka oli viedä kaiken.

Nämä toimitusjohtajat ylsivät miljoonatienesteihin viime vuonna

Rakennusalan julkisten osakeyhtiöiden toimitusjohtajilleen maksamien palkkojen ja palkkioiden kokonaissumma kasvoi viime vuonna 6,6 prosenttia edellisvuodesta. Lukemaa ei voi tulkita suoraan johtajien keskimääräiseksi ansioiden kehitysvauhdiksi, sillä molempina vertailuvuosina tapahtui toimitusjohtajien vaihdoksia, mikä aiheutti ylimääräisiä kuluja yrityksille.

Matti Alahuhta sai Oskari Vilamon rahaston palkinnon

Oskari Vilamon rahaston tämän vuoden tunnustuspalkinto on myönnetty tekniikan tohtori Matti Alahuhdalle. Palkintosumma on 5 000 euroa. Lisäksi rahasto jakoi opinnäytepalkinnot kolmelle väitöskirjalle ja kahdeksalle diplomityölle. Väitöskirjapalkinnon määrä on 3 500 euroa ja diplomityöpalkinnon määrä 2 000 euroa.