Kokeile kuukausi maksutta

Tuusula ja Senaatti sopivat Rykmentinpuiston maankäytöstä

Senaatti-kiinteistöt ja Tuusulan kunta ovat allekirjoittaneet 29. huhtikuuta aiesopimuksen Rykmentinpuiston eli entisen varuskunta-alueen tulevasta maankäytöstä.

Senaatti-kiinteistöt ja Tuusulan kunta ovat allekirjoittaneet 29. huhtikuuta aiesopimuksen Rykmentinpuiston eli entisen varuskunta-alueen tulevasta maankäytöstä.

Sopimuksessa sovitaan rakennusoikeuksien ja tulevien tontinmyyntitulojen jaosta Senaatin ja Tuusulan kesken Rykmentinpuiston maankäyttösopimusalueella. Sopimuksen mukaan Rykmentinpuiston maankäyttösopimusalueella on tulevaa rakennusoikeutta noin 259 400 kerrosneliötä. Alueelta arvioidaan saatavan tontinmyyntituloja noin 65 miljoonaa euroa, josta Tuusulan kunnan sopimuskorvausosuus on hieman yli puolet eli noin 35 miljoonaa euroa.

Lisäksi tavoitteena on, että Tuusulan kunta ostaa Senaatti-kiinteistöiltä noin 60 hehtaarin Sikokallion alueen, kun puolustusvoimien käyttö alueella on päättynyt, ja Ilmatorjuntamuseon alueen. Sikokallion alueen hinta on 3,06 miljoonaa euroa ja Ilmatorjuntamuseon alueen rakennuksineen 420 000 euroa.

”Rykmentinpuiston kehittämisessä on nyt tie auki, kun saimme solmittua sopimuksen Senaatti-kiinteistöjen kanssa. Rykmentinpuisto tulee kokonaisuutena olemaan erittäin merkittävä kehitystekijä Tuusulalle, ja tulemme panostamaan voimakkaasti sen eteenpäin viemiseen”, Tuusulan kunnanjohtaja Hannu Joensivu sanoo.

”Nyt lähdemme vauhdilla yhdessä Tuusulan kunnan kanssa kehittämään vanhaa varuskunta-aluetta uuteen käyttötarkoitukseen”, Senaatti-kiinteistöjen toimitusjohtaja Jari Sarjo toteaa.

Osapuolet ovat jo vuonna 2007 tehneet yhteistyösopimuksen entisestä varuskunta-alueesta. Lisäksi Tuusulan kunta on vuonna 2008 ostanut Senaatti-kiinteistöiltä noin 145 hehtaarin alueen Rykmentinpuistosta.

Rykmentinpuiston pinta-ala on noin 480 hehtaaria ja aluetta suunnitellaan noin 15 000 asukkaalle. Alueen kokonaiskerrosala on noin miljoona kerrosneliömetriä. Rykmentinpuiston myötä Hyrylän ja Keravan taajamarakenteet kasvavat yhteen.

Senaatti-kiinteistöt ja Tuusulan kunta ovat jo yhteistyössä kaavoittaneet Rykmentinpuistoa. Alueen osayleiskaava valmistui 2012. Ensimmäinen asemakaavaluonnos oli nähtävillä viime vuonna. Kaavaa viedään eteenpäin pienempinä osa-alueina, joista ensimmäisenä valmistuu Puustellinmetsän alue. Samanaikaisesti valmistellaan kaavaa Tuusulan uimahallin ympäristössä.

Rykmentinpuistossa on vireillä useita hankkeita. Alueelle suunnitellaan kauppa- ja liikekeskusta. Tuusulan kunta hakee Puustellinmetsän alueelle asuntomessuja vuodeksi 2020. Rykmentinpuistoon suunnitellaan myös hyvinvointipalvelukeskusta, jossa yhdistyy erilaisia ikäihmisille tarkoitettuja asumismuotoja ja palveluita. Alueelle kaavaillaan myös lukiota ja seurakuntakeskusta. Rykmentinpuiston energiaratkaisusta on helmikuussa tehty aiesopimus Keravan Energian kanssa.

Tuusulan kunnanhallitus käsittelee sopimusta vielä 4. toukokuuta ja valtuusto päättää asiasta 11. toukokuuta. Lopulliset kiinteistökaupat edellyttävät myös Senaatti-kiinteistöjen hallituksen hyväksynnän.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tuusula ja Senaatti sopivat Rykmentinpuiston maankäytöstä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat