Kymdatan talotekniikkasuunnittelun ohjelmistot saivat kansainväliset BIM-sertifikaatit

Kymdata Oy:n kehittämät, tietomallipohjaiseen (BIM) talotekniikkasuunnitteluun kehitetyt CADS Electric- ja CADS Hepac –ohjelmistot ovat saaneet kansainvälisen buildingSMART –organisaation myöntämän IFC 2×3 CV 2.0 –sertifikaatin.

Kymdata Oy:n kehittämät, tietomallipohjaiseen (BIM) talotekniikkasuunnitteluun kehitetyt CADS Electric- ja CADS Hepac –ohjelmistot ovat saaneet kansainvälisen buildingSMART –organisaation myöntämän IFC 2x3 CV 2.0 –sertifikaatin.

Kyse on CADSin kohdalla sertifioinnin päivittämisestä uuteen kehittyneempään Coordinate View 2.0 –sertifiointiin, jonka tarkoituksena on mahdollistaa eri suunnitteluosapuolten (arkkitehti, rakenne, talotekniikka) sujuva yhteistyö tietomallien tuottamisessa tarjoamalla määrittelyt muun muassa elementtityyppeihin ja mallin rakenteeseen.

”Tietomallintaminen on talotekniikkatuotteidemme strategian keskiössä. Sertifioinnin lisäksi se näkyy tuotteeseen kehitettävissä ominaisuuksissa kuin myös vahvassa yhteistyössä tietomallintamisen eri toimijoiden kanssa”, toteaa Kymdata Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Metsola.

Toukokuussa 2016 julkaistavassa CADS 17 –versiossa BIM näkyy monin tavoin.  CADSin IFC Import –toiminnallisuutta on kehitetty niin, että se pystyy lukemaan esimerkiksi arkkitehdin tuottamasta IFC-mallista tilatiedot ja hyödyntämään niitä TATE-suunnittelussa.

CADS on ensimmäinen IFC 2×3 CV 2.0 –sertifioinnin saanut suomalainen talotekniikkaohjelmisto.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kymdatan talotekniikkasuunnittelun ohjelmistot saivat kansainväliset BIM-sertifikaatit”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat