Skanska rakentaa Att:lle kerrostalon Helsingin Kruunuvuorenrantaan

Helsingin asuntotuotantotoimisto ja Skanska ovat allekirjoittaneet sopimuksen kerrostalon rakentamisesta Kruunuvuorenrantaan Gunillankallion alueelle.

Helsingin asuntotuotantotoimisto ja Skanska ovat allekirjoittaneet sopimuksen kerrostalon rakentamisesta Kruunuvuorenrantaan Gunillankallion alueelle.

Talossa on yhteensä 81 Helsingin kaupungin vuokra-asuntoa. Rakentaminen käynnistyy maaliskuussa 2017, ja asunnot valmistuvat joulukuussa 2018.

Osoitteeseen Gunillantie 16 rakennettavassa ATT:n kohteessa, Heka Laajasalo Gunillantie 16:ssa, valotaide näkyy kullanhohtoisiksi valaistavissa julkisivun reliefeissä, sisäänkäyntien sisäänvedoissa ja ilmanvaihtokonehuoneen ulkopinnoissa. Kultasuoni-nimisen teoksen idea on syntynyt sanonnasta ”oma koti kullan kallis”.

Kohteen 81 asunnon koot vaihtelevat aina tilavasta yksiöstä 4–5 huoneen perheasuntoon. Asuntojen keskipinta-ala on 56,3 neliömetriä.

Pihan puolelle alimpiin kerroksiin tulee kaksi saunaosastoa ja pesula. Rakennuksen länsipuolelle muodostuu kolme eriluonteista pihaa: yläpiha on pääosin luonnontilaan jätettävää avokalliota, keskipihalla on leikki- ja oleskelualue ja alapihalla jätteiden syöttöpisteet ja toinen leikkialue. Talon arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Tiuri & Lommi Oy.

ATT rakennuttaa Kruunuvuorenrannan eri alueille useita erilaisia asuntokohteita. Skanska on rakentanut tähän mennessä ATT:lle Kruunuvuorenrantaan 170 asuntoa Koirasaarentie 32:een ja Gunillantie 23:een. Vuoden 2016 lopulla valmistuneista asunnoista valtaosa on asumisoikeusasuntoja, loput hitas-asuntoja.

Helsingin Kruunuvuorenrannasta valmistuu 2020-luvun puolivälin jälkeen 12 500 asukkaan kaupunginosa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Skanska rakentaa Att:lle kerrostalon Helsingin Kruunuvuorenrantaan”

  1. Wonderful,puhutte asiaa pitkästä aikaa!Kunpa sinne ei sitten valikoituisi vain yhdenlaista sorttia väkeä.

Jätä kommentti