Skanska rakentaa Att:lle kerrostalon Helsingin Kruunuvuorenrantaan

Helsingin asuntotuotantotoimisto ja Skanska ovat allekirjoittaneet sopimuksen kerrostalon rakentamisesta Kruunuvuorenrantaan Gunillankallion alueelle.

Talossa on yhteensä 81 Helsingin kaupungin vuokra-asuntoa. Rakentaminen käynnistyy maaliskuussa 2017, ja asunnot valmistuvat joulukuussa 2018.

Osoitteeseen Gunillantie 16 rakennettavassa ATT:n kohteessa, Heka Laajasalo Gunillantie 16:ssa, valotaide näkyy kullanhohtoisiksi valaistavissa julkisivun reliefeissä, sisäänkäyntien sisäänvedoissa ja ilmanvaihtokonehuoneen ulkopinnoissa. Kultasuoni-nimisen teoksen idea on syntynyt sanonnasta ”oma koti kullan kallis”.

Kohteen 81 asunnon koot vaihtelevat aina tilavasta yksiöstä 4–5 huoneen perheasuntoon. Asuntojen keskipinta-ala on 56,3 neliömetriä.

Pihan puolelle alimpiin kerroksiin tulee kaksi saunaosastoa ja pesula. Rakennuksen länsipuolelle muodostuu kolme eriluonteista pihaa: yläpiha on pääosin luonnontilaan jätettävää avokalliota, keskipihalla on leikki- ja oleskelualue ja alapihalla jätteiden syöttöpisteet ja toinen leikkialue. Talon arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Tiuri & Lommi Oy.

ATT rakennuttaa Kruunuvuorenrannan eri alueille useita erilaisia asuntokohteita. Skanska on rakentanut tähän mennessä ATT:lle Kruunuvuorenrantaan 170 asuntoa Koirasaarentie 32:een ja Gunillantie 23:een. Vuoden 2016 lopulla valmistuneista asunnoista valtaosa on asumisoikeusasuntoja, loput hitas-asuntoja.

Helsingin Kruunuvuorenrannasta valmistuu 2020-luvun puolivälin jälkeen 12 500 asukkaan kaupunginosa.

Keskustelu artikkelista: 1 kommentti

  • Leena Iso-Keisari

    Wonderful,puhutte asiaa pitkästä aikaa!Kunpa sinne ei sitten valikoituisi vain yhdenlaista sorttia väkeä.

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia