Projektit Rakentaminen Rakennuslehti Ei kommentteja

Pohjola Rakennus ja YH Kodit sopivat Kakolanmäen kehittämisestä

Pohjola Rakennus oy Länsi-Suomi ja YH Kodit oy ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen Kakolan alueella sijaitsevan korttelin toteuttamisesta. Sopimus mahdollistaa 300 omistusasunnon rakentamisen seuraavan viiden vuoden aikana.

Pohjola Rakennus hankki viime syksynä Senaatti-kiinteistöiltä alueen Turun Kakolasta. Nyt tehdyn sopimuksen myötä YH Kodit tulee 50 prosentin osuudella Pohjola Rakennuksen kumppaniksi toteuttamaan aluetta, jolle rakennetaan yli 17000 kerrosneliömetrin edestä asuntoja.

”Kakolanmäestä on nousemassa selkeästi uusi omaleimainen asuinalue, jonka näemme myös jatkossa kysyttynä arvoalueena. Kakolan rakentamisessa mukana oleminen sopii hyvin toiminta-ajatukseemme, jossa pyrimme toteuttamaan laadukkaita ja mielenkiintoisia asumiskohteita halutuille paikoille. Tästä hyvänä esimerkkinä ovat muun muassa Telakkarannan vanhaan dieseltehtaaseen valmistuneet 90 uniikkia loft-asuntoa”, YH Kotien aluepäällikkö Mikko Lipponen kertoo.

Pohjola Rakennuksella on tällä hetkellä 220 asuntoa rakenteilla Kakolanrinteelle. Niistä ensimmäiset valmistuvat tämän vuoden kesällä. ”Ensimmäiset asunnot vietiin ennakkomarkkinoinnin alkaessa lähes käsistä. Tarkoituksenamme on jatkaa samalla hyväksi koetulla konseptilla, jossa rakennamme laadukkaita asuntoja monipuoliset käyttäjätarpeet huomioiden kilpailukykyisen myyntihinnan siitä kuitenkaan kärsimättä”, Pohjola Rakennus oy Länsi-Suomen toimitusjohtaja Mikko Kilpi toteaa.

Nyt tehdyn sopimuksen myötä alueen tulevat kohteet rakennetaan yhtiöiden työyhteenliittyminä.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia