Laaksoon suunnitellaan Helsingin uutta sairaalaa

Laakson sairaalan alueelle suunnitellaan sairaalaa, johon siirrettäisiin muun muassa Suursuon, Auroran ja Kellokosken sairaaloiden toimintoja.

Laakson sairaalan alueelle suunnitellaan sairaalaa, johon siirrettäisiin muun muassa Suursuon, Auroran ja Kellokosken sairaaloiden toimintoja.

Uusi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ja Helsingin kaupungin yhteissairaala sijoittuisi Reijolankadun ja Lääkärinkadun väliselle alueelle. Sen tieltä on kaavailtu purettavaksi terveysaseman ja päiväkodin rakennukset sekä neljä asuintaloa, joissa on tällä hetkellä työsuhdeasuntoja. Purettavien rakennusten toiminnot siirtyisivät muualle. Alueen vanhat, kaupunkikuvallisesti arvokkaat sairaalarakennukset suojellaan. Uudisrakentamista ei tule Keskuspuiston puolelle.

Sairaalan saavutettavuuden parantamiseksi selvitetään joukkoliikennepysäkkien sijoittamista Reijolankadun varteen Urheilulehdon kohdalle. Sairaalan käyttöön rakennetaan mahdollisesti maanalainen pysäköintilaitos. Ajoyhteys uuteen yhteissairaalaan on hahmoteltu tunnelia pitkin Auroranportin luota.

Sairaala-alueen uudistukset edellyttävät asemakaavan muuttamista.  Tavoitteena on, että uusi yhteissairaala valmistuu vuonna 2024.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Laaksoon suunnitellaan Helsingin uutta sairaalaa”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat