Talous Rakentaminen Uutiset Rakennuslehti 2 kommenttia

Tahkolla alkaa 100 miljoonan euron kehitysprojekti

Kuopion kaupunki ja Tahkon  keskusta-alueen maanomistajat aloittavat Tahkon keskustassa suuren kiinteistökehityshankkeen.

Tahkon keskustan kehittämisen aluerajausta. Kuva: Kuopio-Tahko

Hankkeen tarkoituksena on luoda Tahkon keskustasta täysin uudenlainen, ulkoasultaan yhtenäinen kokonaisuus. Kaupungin lisäksi mukana ovat esimerkiksi PeeÄssä ja PNT Real Estate.

Hankkeen tavoitteena on tehdä keskustasta kävellen ja pyöräilleen helposti tavoitettava sekä samalla mielenkiintoinen. Myös joukkoliikenteen liikennöinnin oloja parannetaan ja liikenneturvallisuus kohenee. Suunnitelmissa on mukana myös pysäköinti, joka keskustan osalta ratkaistaan täysin uusiksi.

Hankkeen rakennusoikeuden määräksi on arvioitu noin 40 – 50 000 neliömetriä.

“Kyseessä on yksi Tahkon historian suurimmista kehityshankkeista”, toteaa Kuopion kaupungin yritysasiamies Unto Juutinen.

Hanke lähti liikkeelle yksityisten maanomistajien aloitteesta. Myös ELY-keskus lähti mukaan asemakaavan laadinnan tueksi tarvittaviin selvityksiin ja myönsi kaupungille 284 000 euroa Euroopan aluekehitysrahaston hanketukea.

 

Keskustelu artikkelista: 2 kommenttia

  • Johanna Aatsalo

    Toimitus on poistanut muslimien asumiseen liittyvät kommentit, koska ne eivät liittyneet mitenkään Tahkolla käynnistyvään kiinteistökehityshankkeeseen.

    Vastaa
  • Korkeinhankkija

    On täältä poistettu myös kommentteja, jotka ovat liittyneet liiankin läheisesti suurten rakennusyritysten herkkähipiäisten etappisikojen vedätyksiin.

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia