Tahkon keskustan kehittämisen aluerajausta. Kuva: Kuopio-Tahko

Tahkolla alkaa 100 miljoonan euron kehitysprojekti

Kuopion kaupunki ja Tahkon  keskusta-alueen maanomistajat aloittavat Tahkon keskustassa suuren kiinteistökehityshankkeen.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Hankkeen tarkoituksena on luoda Tahkon keskustasta täysin uudenlainen, ulkoasultaan yhtenäinen kokonaisuus. Kaupungin lisäksi mukana ovat esimerkiksi PeeÄssä ja PNT Real Estate.

Hankkeen tavoitteena on tehdä keskustasta kävellen ja pyöräilleen helposti tavoitettava sekä samalla mielenkiintoinen. Myös joukkoliikenteen liikennöinnin oloja parannetaan ja liikenneturvallisuus kohenee. Suunnitelmissa on mukana myös pysäköinti, joka keskustan osalta ratkaistaan täysin uusiksi.

Hankkeen rakennusoikeuden määräksi on arvioitu noin 40 – 50 000 neliömetriä.

“Kyseessä on yksi Tahkon historian suurimmista kehityshankkeista”, toteaa Kuopion kaupungin yritysasiamies Unto Juutinen.

Hanke lähti liikkeelle yksityisten maanomistajien aloitteesta. Myös ELY-keskus lähti mukaan asemakaavan laadinnan tueksi tarvittaviin selvityksiin ja myönsi kaupungille 284 000 euroa Euroopan aluekehitysrahaston hanketukea.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Tahkolla alkaa 100 miljoonan euron kehitysprojekti”

  1. Toimitus on poistanut muslimien asumiseen liittyvät kommentit, koska ne eivät liittyneet mitenkään Tahkolla käynnistyvään kiinteistökehityshankkeeseen.

  2. On täältä poistettu myös kommentteja, jotka ovat liittyneet liiankin läheisesti suurten rakennusyritysten herkkähipiäisten etappisikojen vedätyksiin.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi