Rakennuskustannukset kohosivat edelleen lokakuussa

Rakennuskustannusten kokonaisindeksi nousi syyskuusta lokakuuhun, kertoo Tilastokeskus.

Kokonaisindeksi nousi kuukaudessa 0,2 prosenttia. Työpanosten hinnat nousivat kuukaudessa 1,0 prosenttia. Tarvikepanosten ja palveluiden hinnat sen sijaan laskivat 0,3 prosenttia edellisestä kuukaudesta.

Vuoden takaiseen verrattuna rakennuskustannukset nousivat kuluvan vuoden lokakuussa 2,5 prosenttia. Tarvikepanosten hinnat nousivat 3,1 prosenttia, työpanosten hinnat 2,2 prosenttia ja palveluiden hinnat 0,9 prosenttia edellisen vuoden lokakuuhun verrattuna.

Yksittäisistä panoksista eniten kallistuivat kuukauden aikana teräsrakenteet, joiden kustannukset nousivat 1,5 prosenttia syyskuuhun verrattuna. Vuodessa teräsrakenteet ovat kallistuneet 3,8 prosenttia.

Vuoden aikana betonielementit ovat kallistuneet eniten, 10,9 prosenttia. Lokakuussa niiden hinnat nousivat syyskuuhun verrattuna 0,5 prosenttia. Myös puutavara on kallistunut vuositasolla paljon, 9,0 prosenttia. Lokakuussa sen hinta kuitenkin halpeni edelliskuusta 1,7 prosenttia.

Eniten vuoden aikana ovat laskeneet rakennusalueiden pintarakenteiden kustannukset, 7,4 prosenttia. Lokakuussa niiden hinnat laskivat myös syyskuuhun verrattuna 0,7 prosenttia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuskustannukset kohosivat edelleen lokakuussa”

Vastaa