Assemblinille suuri jatkohanke Helsingin Sörnäisistä

Assemblin on valittu jatkamaan LVI-peruskorjausta suuressa toimitilakokonaisuudessa Helsingin Vilhovuorenkadulla.

Kohteen toisessa vaiheessa peruskorjaus toteutetaan B- ja C-rakennuksessa. Kuva: Assemblin Oy

Kiinteistö Oy Vilhovuorenkatu 11 on vuonna 1937 alun perin teollisuuskäyttöön rakennettu kiinteistö. ja siihen kuuluu kolme rakennusta.

Assemblin aloitti kohteen A-rakennuksen peruskorjauksen työt viime vuoden toukokuussa ja kohde luovutettiin tilaajalle aikataulun mukaisesti lokakuussa 2019. Assemblin vastasi päätoteuttajana kokonaisvaltaisesti kaikista A-rakennuksen töistä.

Kohteen toisessa vaiheessa peruskorjaus toteutetaan B- ja C-rakennuksessa. Tällöin uusitaan muun muassa IV-koneet, RAU-järjestelmä ja patteriventtiilit. Myös rakennuksen jäähdytystehoa lisätään, sekä lämmitysverkostot säädetään.

Peruskorjauksen toinen vaihe käynnistyi tammikuussa

Kiinteistö toimii tänä päivänä toimisto- ja liiketilakäytössä seitsemässä kerroksessa. Ensimmäisen vaiheen toteutus onnistui kuitenkin hyvin ja ainoat haasteet olivat työnaikaiset ilmastoinnin ja lämpötilojen säädöt sekä ajoittaiset meluhaitat. Kiinteistö on täydessä käytössä koko peruskorjaushankkeen ajan.

”Toinen vaihe on kaksi kertaa suurempi kuin A-talon peruskorjaus, mutta sisältää hyvin pitkälle samat työvaiheet, jotka toteutettiin jo ensimmäisessä vaiheessa”, kohteen peruskorjauksesta vastaava Arto Kuhna kertoo.

B- ja C-rakennuksen työt aloitettiin tammikuussa ja kohde valmistuu loppukesästä 2020.

Jatkohankkeessa IV-koneistot ovat linjassa, jonka ansioista työt voivat edetä kone kerrallaan. A-rakennuksen saneerauksessa jouduttiin sen sijaan poistamaan kaikki IV-koneet samalla kertaa ja rakentamaan osittainen ilmanvaihdon varajärjestelmä.

Koko kiinteistön peruskorjauksen tavoitteena on päivittää vanhat IV- ja RAU-järjestelmät, lisätä jäähdytystehoa, parantaa kiinteistön olosuhteita ja energiatehokkuutta.

Urakka on edennyt suunnitelmien mukaisesti poikkeustilanteesta huolimatta. B- ja C-talojen parissa on tehty töitä tammikuusta alkaen ja kaikki projektissa mukana olevat on ohjeistettu poikkeustilanteen mukaiseen työskentelymalliin.

Koronavirus ei ole vaikuttanut aikatauluun ja työmaa on edistynyt jopa hieman aikataulua nopeammin. Tähän on osaltaan vaikuttanut kiinteistön käyttäjien etätyöt, joiden ansiosta kiinteistön korjaustöitä on voitu viedä vauhdikkaasti eteenpäin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Assemblinille suuri jatkohanke Helsingin Sörnäisistä”

Jätä kommentti