Kojamon tulos heikkeni kasvaneesta myynnistä huolimatta – ”Pandemialla on ollut vaikutuksia asuntomarkkinaan”

Asuntosijoitusyhtiö Kojamon tulos heikkeni huhti-kesäkuussa, kun koronaviruspandemia pysäytti työperäisen muuttoliikkeen ja heikensi opiskelija-asumisen markkinaa.

Kojamon toimitusjohtaja Jani Nieminen. Kuva: Heidi Piiroinen / HS

Samalla uudisrakennus kasvatti asuntojen tarjontaa ja matkustusrajoitteet siirsivät lyhytaikaiseen majoitukseen tarkoitettuja asuntoja pitkäaikaisen asumisen markkinoille.

”Covid-19-pandemian vaikutukset toimintaamme ovat olleet vähäiset, emmekä näe näillä olevan vaikutusta vuoden 2020 ohjeistukseen. Pandemialla on kuitenkin ollut vaikutuksia asuntomarkkinaan”, toimitusjohtaja Jani Nieminen kommentoi tulostiedotteessa.

”Pandemian seurauksena asuntotuotanto markkinassa on merkittävästi hidastunut, vaikka kaupungistumisen myötä tarve uusille asunnoille kasvaa jatkossakin. Tämä on kuitenkin tarjonnut meille mahdollisuuksia kiinteistökehitystoiminnassamme,ja olemmekin vuoden ensimmäisen puoliskon aikana tiedottaneet useista uusien hankkeiden käynnistymisistä.”

Toimitusjohtajan mukaan yhtiöllä on rakenteilla 2380 uutta asuntoa. Yhteensä se tulee seuraavien neljän vuoden aikana rakentamaan noin 3600 asuntoa.

Yhtiön liikevaihto kasvoi neljänneksellä 94,8 miljoonaan euroon edellisvuoden 93,1 miljoonasta eurosta.

Kasvaneesta myynnistä huolimatta tulot supistuivat, kun Kojamon käyttökate laski 85,2 miljoonaan euroon ja voitto ennen veroja 73,5 miljoonaan euroon.

Viime vuoden vertailukaudella käyttökate oli ollut 99,2 miljoonaa ja tulos ennen veroja 85,2 miljoonaa euroa.

Osakekohtainen tulos laski 0,24 euroon edellisvuoden 0,27 eurosta.

Yhtiö laski tulosjulkistuksensa yhteydessä ohjeistustaan.

Kojamo arvioi nyt sen liikevaihdon kasvavan tänä vuonna 2-5 prosenttia, kun aiempi odotus oli 2-6 prosenttia.

Kassavirtaennuste pysyi ennallaan, ja yhtiö ennustaa kassavirran ennen käyttöpääoman muutosta yltävän 146-158 miljoonaan euroon ilman kertaluonteisia kuluja.

Otsikkoa muokattu kello 10.34.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kojamon tulos heikkeni kasvaneesta myynnistä huolimatta – ”Pandemialla on ollut vaikutuksia asuntomarkkinaan””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat