Kokeile kuukausi maksutta

Skanska urakoi ison hitaskohteen Helsingin Pasilan Postipuistoon, toisessa talossa 16 kerrosta

Helsingin Pasilan Postipuiston alueelle on rakentumassa kokonaan uusi asuinalue Keskuspuiston kupeeseen, entiselle maaliikennekeskuksen sijaintipaikalle.

Havainnekuva Postipuistosta. Kuva: JKMM Arkkitehdit, Helsingin kaupunki

Skanska käynnistää syyskuussa lähes 150 asunnon rakentamisen Helsingin kaupungille As. Oy Helsingin Kollikallio -nimiseen yhtiöön.

Helsingin Kollikallio muodostuu 16-kerroksisesta asuntotornista ja 8-kerroksisesta lamellitalosta. Tornin ja lamellitalon yhdistää kahteen kerrokseen toteutettava pyörävarasto.

149 hitas-asunnon Kollikallio muodostaa tulevaisuudessa osan lähes 6 000 asukkaan Postipuiston alueesta. Asuinalueen rakentaminen käynnistyi vuonna 2019, ja pääosan siitä arvioidaan olevan valmiina vuoden 2025 jälkeen.

Postipuistoa rajaavat pohjoisessa Metsäläntie, idässä Veturitie ja lännessä Keskuspuisto. Alueen ilmeestä tulee kaupunkimainen, sillä asemakaava on suunniteltu varsin tehokkaaksi ja urbaaniksi ilmeeltään.

Alueen rakennusten kerrosluku vaihtelee viiden ja kahdeksan välillä, mutta alueelle tulee myös kaksi korkeampaa tornia, joista Kollikallion asuntotorni on toinen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska urakoi ison hitaskohteen Helsingin Pasilan Postipuistoon, toisessa talossa 16 kerrosta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat