Kokeile kuukausi maksutta

Auratum rakentaa Turkuun asuntoja entisen kauppaoppilaitoksen tilalle

Auratum Asunnot Turku on ostanut Turun Kauppaopetussäätiöltä entisen kauppaoppilaitoksen kiinteistön.

Turun keskustaan nousee uusia asuntoja entisen kauppaoppilaitoksen tilalle. Kuva: Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners
Kuuntele juttu

Auratum Asuntojen ja Turun Kauppaopetussäätiön kiinteistökaupat on saatu tehtyä ja entisen
Turun kauppaoppilaitoksen paikalle rakennetaan 160 uutta asuntoa.

Auratum on aloittanut Turun Kellonsoittajankadulle nousevan Asunto oy Primus -yhtiön suunnittelun kaavavaiheessa käydyn arkkitehtikilpailun voittajan Arkkitehtitoimisto Haroma & Partnersin kanssa.

”Tavoitteena on käynnistää asunto-osakeyhtiön uudisrakentaminen kesällä 2022 entisen kauppaoppilaitoksen kiinteistön paikalle. Alustavien suunnitelmien mukaan Primukseen on tulossa noin 160 asuntoa”, toimitusjohtaja Petri Reunanen kertoo.

Asuinrakentamisen mahdollistava kaava tuo lisää asuntoja Turun keskustaan

Kaupan taustalla on Auratum Asuntojen ja Turun Kauppaopetussäätiön vuonna 2017 solmima yhteistyösopimus, joka koskee kauppaoppilaitoksena tunnetun kiinteistön kaavakehitystyötä. Hanke siirtyi Auratum Asunnot Turun omistukseen, kun Turun kaupungin vahvisti asuinrakentamisen mahdolliseksi tekevän kaavan kesällä 2021.

Turun Kauppaopetussäätiön omistuksessa olleessa rakennuksessa toimi viimeksi Turun ammatti-instituutin liiketalouden ja kaupan suomenkielinen koulutusala ja informaatiotekniikan ruotsinkielinen koulutusala.

Vuonna 2015 Turun kaupunginvaltuusto linjasi, että opetus siirtyy Kellonsoittajankadulta kaupungin omiin tiloihin Ruiskadun koulukiinteistöön. Turun kaupungin vuokrasopimus kiinteistöstä päättyi syksyllä 2020.

”Turun Kauppaopetussäätiön tarkoituksena on edistää suomen- ja ruotsinkielistä kaupallista opetusta, opiskelua ja tutkimusta turkulaisissa oppilaitoksissa ja korkeakouluissa. Kun opetus Kellonsoittajankadun kiinteistössä loppui, tilat kävivät säätiölle tarpeettomiksi ja niistä päätettiin luopua”, Turun Kauppaopetussäätiön hallituksen puheenjohtaja Paula Palmroth kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Auratum rakentaa Turkuun asuntoja entisen kauppaoppilaitoksen tilalle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat