HSY purkaa Hiekkaharjun vanhan vesitornin

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY käynnistää Hiekkaharjun vanhan vesitornin eli Tikkurilan vesitornin purkamisen Vantaalla. HSY:n hallitus hyväksyi purku-urakan hankinnan kokouksessaan 19. marraskuuta.

Hiekkaharjun vanha ja uusi vesitorni syksyllä 2021. Kuva: HSY

HSY:n hallitus päätti tilata vesitornin purun ja alueen ennallistamisen Fortum Waste Solutionsilta hankinnan verottoman kokonaisarvon ollessa enintään 5890000 euroa ilman arvonlisäveroa. Urakkasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen urakka käynnistyy valmistelevilla töillä, ja suunnitelman mukaan varsinainen purkutyö päästään aloittamaan suojaustelinetöiden valmistuttua alkuvuonna 2022.

Hiekkaharjun uusi vesitorni valmistui joulukuussa 2020 yli kolme vuotta kestäneen urakan jälkeen.

”Otimme Hiekkaharjun uuden vesitornin käyttöön viime toukokuussa. Torni on toiminut hyvin turvaten Itä-Vantaan vedenjakelua, ja siitä on tullut myös näyttävä osa kaupunkikuvaa. Puramme huonokuntoisen vanhan tornin Vantaan kaupungilta saamamme purkuluvan mukaisesti”, HSY:n toimitusjohtaja Tommi Fred sanoo tiedotteessa.

Vesitornin purkusuunnittelun yhteydessä teetettiin selvitys purkutyön hiilijalanjäljen minimoinnista. Tarjouspyynnön laatupisteytyksessä kannustettiin urakoitsijoita esimerkiksi materiaalien uudelleenkäyttöön sekä uusiutuvan polttoaineen käyttöön autoissa ja työkoneissa.

Noin vuoden kestävä purku-urakka tehdään turvallisesti ottaen huomioon tornin sijainti rakennusten ja teiden läheisyydessä. Urakan aikana liikennemäärät lisääntyvät väliaikaisesti Talvikkitiellä ja Leinikkitiellä sekä lähiympäristössä. Purkutyön edetessä työmaalta kuuluu myös normaalia enemmän melua, josta voi olla haittaa lähialueen asukkaille sekä viereisen koulun oppilaille.

Vantaan kaupunki myönsi vanhalle tornille purkuluvan 18.12.2018. Kun torni on purettu, alue ennallistetaan. Ennallistamisen jälkeen HSY tulee luovuttamaan nyt vuokralla olevan alueen Vantaan kaupungille.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “HSY purkaa Hiekkaharjun vanhan vesitornin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat