Vantaan uusi vesitorni on melkoinen taidonnäyte – muodoksi valikoitui lieriö

Vantaa saa ensi vuonna uuden vesitornin.  Aiemmin tornia ei ole pystytetty painuvaan maaperään. Ideakilpailun tuloksena lieriön muotoon rakennetun tornin painumat saatiin eliminoiduksi etukäteen pudotustiivistystekniikan avulla.

Uusi liukuvalettu vesitorni korvaa purettavan vanhan. Vanha Torni jää Talvikkitien toiselle puolelle. (Kuva: Jussi Helttunen)
Vesitornin rakentaminen vaatii suunnittelijoilta ja työmaalta rautaista ammattitaitoa, jollaisen kartuttaminen vie aikaa, koska uudiskohteita on vain harvakseltaan. Vantaan Hiekkaharjussa vanhan vesitornin korjaus olisi käynyt niin kalliiksi, että sen viereen päätettiin rakentaa uusi torni.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vantaan uusi vesitorni on melkoinen taidonnäyte – muodoksi valikoitui lieriö”

Vastaa