Loimaan Kivi osti Luonnonkivi Palinin

Loimaalainen kivenjalostaja, satavuotias Loimaan Kivi oy on ostanut toisen loimaalaisen kivialan yrityksen, Luonnonkivi Palin oy:n, koko osakekannan.

Luonnonkivi Palin on perustettu vuonna 1996 tukkuportaaksi, joka toimittaa ja myy tuotteitaan suoraan julkisiin projekteihin keskittyen graniittisten ympäristökivituotteiden myyntiin. Tytäryhtiö Virossa palvelee Baltian asiakkaita.

Kauppa vahvistaa entisestään Loimaan Kiven asemaa graniittikivien toimittajana ja jalostajana. Kaupan jälkeen Loimaan Kivi -konsernin liikevaihto nousee 25 miljoonaan euroon ja konserni työllistää 110 henkeä.

”Kotimaisen sekä globaalin kysynnän kasvu luonnonkivituotteissa johtaa vääjäämättä siihen, että toimialamme yritysten pitää kasvaa koko Suomessa vastaamaan kansainvälisen kysynnän vaatimuksia, joten siksi yhteenliittymämme on paras ja luonnollisin vaihtoehto vastata haasteeseen”, Luonnonkivi Palinin toimitusjohtaja Ari Hannula sanoo tiedotteessa.

Kaupan yhteydessä myös Loimaan Kiven omistussuhteissa tapahtuu muutoksia. Jatkossa yrityksen omistavat Mikko Paljakka, Ari Hannula ja Risto Pelkonen. Uuden konsernin toimitusjohtajana toimii Mikko Paljakka. Paljakka vastaa konsernissa louhinnasta, tuotannosta ja hautakiviliiketoiminnasta. Ari Hannula vastaa konsernin rakennuskiviliiketoiminnasta.

”Tällä kaupalla saamme ehdottomasti leveämmät hartiat toimia kansainvälisesti luonnonkiven louhijana, jalostajana ja toimittajana. Asiakkaan näkökulmasta tuotevalikoimamme laajenee entisestään ja pystymme palvelemaan vielä kokonaisvaltaisemmin. Asemamme kivitoimittajana vahvistuu kaupan myötä kotimaassa sekä vientimarkkinoilla. Pystymme myös investoimaan ja kehittämään suomalaisen luonnonkiven markkina-asemaa ja tunnettavuutta entisestään”, Paljakka sanoo.

Loimaan Kivi -konsernilla on tuotantolaitokset Loimaalla ja Viitasaarella. Konsernin kuusi omaa louhimoa sijaitsevat Korpilahdella, Varpaisjärvellä ja Viitasaarella. Konsernin 12 omaa myymälää sijaitsevat Etelä-Suomen alueella ja jälleenmyyntiverkosto kattaa koko Suomen. Tuotevalikoimaan kuuluvat rakennus-, hauta- ja sisustuskivet. Pohjoismaiden myynti tapahtuu Ruotsin myyntitoimiston kautta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Loimaan Kivi osti Luonnonkivi Palinin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat