Kokeile kuukausi maksutta

Lahden ydinkeskustaan kaavaillaan ylikulkusiltaa jalankulkijoille

Lahden kaupunki on laatinut asemakaavan muutosehdotuksen, joka mahdollistaisi aivan kaupungin ydinkeskustaan Aleksanterinkadun ylittävän sillan jalankulkijoille. Lahden kaupunkiympäristölautakunta käsittelee kaavan muutosehdotusta 16. joulukuuta.

Arkkitehtuurikilpailun voittanut ehdotus "Seitti". Kuva: Lahden kaupunki / Arkkitehtuuritoimisto B & M ja WSP Finland

Asemakaavan muutosehdotus on tulossa julkisesti nähtäville joulukuussa.

Kaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa Hämeenmaan hotellitoiminnan kehittäminen yhdistämällä Seurahuoneen ja Sokoksen kiinteistöt Aleksanterinkadun yli kulkevan sillan avulla. Rakentamisessa huomioidaan keskustan viihtyisyys ja kaupunkitilan kehittäminen sekä historialliset ja maisemalliset arvot. Aleksanterinkatu asuin- ja liikerakennuksineen on luokiteltu maakunnallisesti arvokkaaksi rakennetuksi ympäristöksi.

Kaavamuutoksen tavoitteena on suojella rakennuksina Seurahuone ja Keskustalo sekä mahdollistaa Keskustalon nykyisestä rakennusoikeudesta 30 prosenttia asuinkäyttöön. Asemakaavan muutoksella mahdollistuu myös kadun ylittävä jalankululle varattu alue, jolla pienin sallittu alikulkukorkeus on oltava vähintään 6,5 metriä.

Ylikulkusillasta järjestettiin arkkitehtuurikutsukilpailu vuoden 2021 alussa ja voittajaksi valittiin Seitti-ehdotus. Sen laativat Arkkitehtuuritoimisto B & M ja WSP Finland.

Ylikulkusilta on yksityisellä kustannuksella toteutettava investointi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lahden ydinkeskustaan kaavaillaan ylikulkusiltaa jalankulkijoille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat