Kokeile kuukausi maksutta

Varte toteuttaa ensimmäisen hitas-kohteensa Jätkäsaareen

Varte rakentaa Helsingin Jätkäsaareen ensimmäisen hitas-asuinkohteensa, As.oy Helsingin Samoanheikin.

Kohteen maanrakennustyöt ovat alkaneet jo viime vuoden puolella ja arvioitu valmistumisen ajankohta on tammikuussa 2023. Varte käynnisti asuinyhtiön ennakkomarkkinoinnin vuodenvaihteessa. Kohtuuhintaisten hitas-asuntojen hakuaika alkaa tammikuussa 2022 ja arvonta tapahtuu helmikuussa.

Samoanheikki on 7-kerroksinen asuinkerrostalo, johon tulee yhteensä 45 hitas-asuntoa, joista yksi jää Helsingin kaupungin omistukseen. Asuntojen koot vaihtelevat aina 30 neliömetrin yksiöistä 105,5 neliön ja viiden huoneen huoneistoihin. Kaikissa asunnoissa on lasitetut parvekkeet. Yhtiölle tulee 28 vuokrattavaa autopaikkaa viereisestä pysäköintilaitoksesta.

Talon yhteisiin tiloihin tulee taloyhtiön käyttöön ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva pieni pesutupa sekä ylimmässä kerroksessa sijaitsevat kerhohuone ja saunaosasto. Lisäksi ensimmäiseen kerrokseen jää taloyhtiön hallintaan kaksi liiketilahuoneistoa. Yhtiö liitetään alueen jätteen putkikeräysjärjestelmään.

Samoanheikki nousee Jätkäsaaren Melkinlaiturille, Atlantinkadun ja Samoankujan kulmaan. Jätkäsaari on Helsingin kantakaupungin aluetta, joka kasvaa ja kehittyy vauhdilla. Alue valmistuu arviolta vuoteen 2030 mennessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Varte toteuttaa ensimmäisen hitas-kohteensa Jätkäsaareen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat