Kokeile kuukausi maksutta

Vaasassa testataan polyesteriverkkoa asfalttitöissä – tavoitteena estää halkeilua ja pidentää käyttöikää

Parempi kestävyys tuo pidemmässä juoksussa myös kustannussäästöjä.

Asfalttilujiteverkkoa asennettaessa tien runkoa ei tarvitse purkaa, vaan lujiteverkko sitoo pintarakenteen ja siten rasitus jakaantuu paremmin koko alueelle. Testialustana on Vaasassa pyörätie. (Kuva: Vaasan kaupunki)

Vaasassa testataan uutta pinnoitusmenetelmää, jossa polyesteriverkko asennetaan kahden asfalttikerroksen väliin. Tavoitteena on ehkäistä asfaltin halkeilua, pidentää pinnoituksen käyttöikää sekä vähentää kustannuksia pidemmällä aikavälillä.

HaTeLit-asfalttilujiteverkkoa asennettiin viime viikolla Huutoniementien pyörätielle. Urakoitsijana on Peab.

”Seuraamme tarkasti, kuinka lujiteverkko hillitsee asfalttipohjan pituussuuntaisia halkeamia. Jos menetelmä todetaan toimivaksi, voidaan sitä jatkossa käyttää useammassakin kohteessa”, kunnossapitomestari Isak Norrgård kertoo.

Asfalttilujiteverkkoa asennettaessa tien runkoa ei tarvitse purkaa, vaan lujiteverkko sitoo pintarakenteen ja siten rasitus jakaantuu paremmin koko alueelle. Samalla verkko estää pinnan halkeamista tehokkaasti.

Helposti ja nopeasti asennettavan lujiteverkon tavoitteena on lisätä pinnoituksen käyttöikää ja näin vähentää asfaltoinnin kustannuksia.

”Vaikka asfaltointikustannukset ovat tällä menetelmällä hieman korkeammat, pinnoituksen parempi kestävyys tuo pidemmällä aikavälillä kustannussäästöjä”, Norrgård selventää.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vaasassa testataan polyesteriverkkoa asfalttitöissä – tavoitteena estää halkeilua ja pidentää käyttöikää”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat