Kokeile kuukausi maksutta

Asumistukea jaetaan runsaasti työssäkäyvillekin

Yleisestä asumistuesta on tullut aiempaa selvemmin myös työssäkäyvien tuki sen jälkeen, kun ansiotulovähennys otettiin käyttöön vuonna 2015.

Yleistä asumistukea maksettiin Suomessa vuonna 2021 yhteensä 1,6 miljardia euroa 400 000:lle kotitaloudelle. Kuvituskuva Espoon Vermonniitystä: Katja Repo

Yleiseen asumistukeen tehtiin vuonna 2015 kokonaisuudistus, jossa yksinkertaistettiin asumistuen myöntöperusteita, korotettiin enimmäisvuokria ja alennettiin omavastuuosuuksia. Lisäksi käyttöön otettiin ansiotulovähennys, jolla pyrittiin parantamaan työnteon kannustimia. Ansiotulovähennyksen johdosta yleistä asumistukea on mahdollista saada aiempaa korkeammilla ansiotuloilla.

Yleisen asumistuen menot ovat Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan lisääntyneet lähes yhtäjaksoisesti koko 2010-luvun. Vuonna 2015 voimaan tullut kokonaisuudistus selittää menojen kasvua osittain. Vuonna 2021 yleisen asumistuen menot olivat noin 1,6 miljardia euroa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asumistukea jaetaan runsaasti työssäkäyvillekin”

Viimeisimmät näkökulmat