Kokeile kuukausi maksutta

FIGBC julkaisi hiilineutraalin alueen määritelmän kaupunkien, kaavoittajien ja kaupunkikehittäjien käyttöön

Hiilineutraaliutta tavoittelevia hankkeita suunnitellaan jo, mutta tähän mennessä niiden tavoitteet ja keinot eivät ole olleet vertailukelpoisia.

Hiilineutraalin alueen määritelmä pitää sisällään kaikki ilmastovaikutukset, joihin kiinteistöjen ja infran rakentamisella voidaan vaikuttaa. Kuva: Heka/Heikki Kynsijärvi

Green Building Council Finland (FIGBC) on julkaissut hiilineutraalin alueen määritelmän kaupunkien, kaavoittajien ja kaupunkikehittäjien käyttöön. Ohjeistus pyrkii edistämään ilmastopäästöjen mittaamista ja minimointia yhdenmukaisella, vertailun mahdollistavalla tavalla.

Suomessa suunnitellaan ja osittain jo rakennetaankin hiilineutraaleja kaupunkialueita. Hiilineutraaliuden tavoitteita ja päästöjä mitataan kuitenkin eri hankkeissa ja eri kunnissa erilaisin tavoin. Määritelmä antaa rajat sille, mitä päästöjä ja ilmastohyötyjä on huomioitava, jotta alue voi julistautua hiilineutraaliksi.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “FIGBC julkaisi hiilineutraalin alueen määritelmän kaupunkien, kaavoittajien ja kaupunkikehittäjien käyttöön”

Viimeisimmät näkökulmat