Kokeile kuukausi maksutta

QMG kasvoi emoyhtiönsä Nimlas Groupin vanavedessä

Yrityskaupat orgaanisen kasvun ohessa kasvattivat sekä QMG:n että sen emoyhtiön Nimlas Groupin liikevaihtoa vuonna 2023.

Kylmäkolmosen yrittäjät Mikko Puharinen (vas.) ja Mika Räisänen. Kuva: QMG Partners.
Kuuntele juttu

Nimlas Group kasvoi vuonna 2023 Pohjoismaiden neljänneksi suurimmaksi talotekniikkakonserniksi kahdeksan miljardin Ruotsin kruunun (noin 690 miljoonaa euroa) pro forma -liikevaihdollaan. Liikevaihdon kasvu oli edellisen vuoden 5 miljardista kruunusta huikeat 58 prosenttia, missä oli sekä orgaanista kasvua että yrityskauppoja.

Konsernin pitkän aikavälin tavoite on nostaa liikevaihtonsa 12 miljardiin kruunuun ja operatiivinen tulostaso kymmeneen prosenttiin (ebita). Vuonna 2023 oikaistu liiketulos ennen liikearvopoistoja (ebita) oli 6,9 prosenttia.

”Kasvumme on sekä orgaanista että yrityskaupoilla luotua. Ostettavien yritysten pitää olla kannattavia ja hyvin hoidettuja, ja useimmissa tapauksissa yrittäjät jäävät johtamaan yhtiöitä yrityskaupan jälkeenkin”, Nimlas Groupin toimitusjohtaja Mikael Matts kertoo.

Myös konserniin kuuluva Suomen konserniyhtiö QMG kasvatti pro forma -liikevaihtonsa viime vuonna 270,1 miljoonaan euroon edellisvuoden 245 miljoonasta eurosta ja sen liiketulos ennen liikearvopoistoja nousi 6,9 prosenttiin 6,8 prosentista. Vuoden 2023 kuluessa QMG toteutti seitsemän yritysostoa ja liiketoimintakauppaa.

”Vahvistamme verkostoamme ja jatkamme kasvua aktiivisesti myös kuluvan vuoden aikana”, maaliskuussa QMG:n toimitusjohtajana aloittanut Tiina Koppinen kertoo.

QMG-konserniin kuuluu tällä hetkellä 47 tytäryhtiötä ja yli 1500 työntekijää. Koko Nimlas Group työllistää yhteensä noin 4000 talotekniikka-ammattilaista yli 120 toimipaikassa Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa.

Nimlas Group -talotekniikkakonserni muodostuu QMG:stä, ruotsalaisesta Sandbäckensista ja norjalaisesta Konstelista. Nimlaksen pääomistaja on sijoitusyhtiö Klar Partners, ja sen omistajaohjelmaan kuuluu yhtiöistä yli 500 henkilöstöomistajaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “QMG kasvoi emoyhtiönsä Nimlas Groupin vanavedessä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat