Mika Hokkanen, Talotekniikkaliitto: ”Nyt tarvitaan hallitukselta huhtikuun kehysriihestä konkreettisia tukitoimia”

Talotekniikka-alaa vaivaavat hankealoitusten viivästyminen, tilauskannan heikkeneminen sekä korjausrakentamisen laskuvire. Ala vaatiikin valtiolta välittömiä tukitoimia korjausrakentamisen elvyttämiseen.

Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton toimitusjohtaja Marko Utriainen näkee tekoälyn muuttavan järjestönkin arjen

Kun ympäröivä maailma ja yhteiskunta muuttuvat, täytyy myös toimialajärjestöjen elää ajan hengessä – jopa hieman edellä. Viime elokuusta lähtien Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto Stulia luotsannut Marko Utriainen näkee tässä paljon hyvää ja liittymäkohtia myös aiemmalle uralleen teollisuuden parissa.

Talotekniikka-alan näkymä heikko: Ala toivoo julkiseen rakentamiseen vauhtia ja asunto-osakeyhtiöille tukea

Talotekniikka-alan toimijat ovat rakentamisalan näkymiä ennustaneiden tahojen kanssa samoilla linjoilla: ei kovin hyvältä näytä, ja joitakuita tuleva kevät suorastaan hirvittää.  Nyt tarvitaan nopeita toimia, jotta korjausrakentamisen vauhdittamiseksi ja pahimpien skenaarioiden torjumiseksi.

Talotekniikka-ala ei odota kasvua tälle vuodelle – ”Korjausrakentamisen määrä pitäisi tuplata”

Lähes kolme viidestä suhdannekyselyyn vastanneesta talotekniikkayrityksestä arvioi, että toimisto- ja liiketilarakentaminen vähenee syksyä kohden. Sitä vastoin asunto- ja teollisuusrakentamisen uskotaan pysyvän ennallaan vuoden ensimmäisellä puoliskolla.