Kokeile kuukausi maksutta

Vuoden 2020 sähköurakoitsija on Raision Sähkö-Insto – ”Suku on pahin ei päde meidän yrityksessämme”

Valinnan teki Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry.

Raision Sähkö-Inston henkilöstöä toimitalon pihamaalla, Vasemmalta Moona Lindén, Kirsi Gröndahl-Lindén, Mandi Lindén, Jere Larikko, Ville Alonen, Pauli Peisa ja Olli Jokinen.

Vuoden 2020 sähköurakoitsija on varsinaissuomalainen Raision Sähkö-Insto oy. Tunnustuksen vastaanotti toimitusjohtaja Kirsi Gröndahl-Lindén.

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry jakaa vuosittain tunnustuksen. Sillä nostetaan esiin liiton jäsenten keskuudesta urakointiyritys, joka on toiminnaltaan ja tuloksiltaan esikuvallinen.

Tiedotteen mukaan Raision Sähkö-Insto on perheyritys. Kirsi Gröndahl-Lindénin isä Pentti Gröndahl perusti yrityksen vuonna 1972 vaimonsa Sirpan kanssa.

Seuraavana vuonna Pentti Haaparanta tuli mukaan kolmanneksen omistusosuudella.

Nykyisin yrityksen toimintaan osallistuvat Pentti Gröndahlin lapset Kirsi Gröndahl-Lindén ja Virpi Larikko, Kirsin tyttäret Moona ja Mandi Lindén ja Virpin pojat Jere ja Jori Larikko sekä Pentti Haaparannan poika Tommi Haaparanta ja pojanpoika Sami Haaparanta.

”Monesti sanotaan, että suku on pahin, mutta se ei päde meidän yrityksessämme. Johdamme ja kehitämme yritystä monen sukupolven näkemyksin ja voimin”, Kirsi Gröndahl-Lindén sanoo.

Yrityksellä on 58 työntekijää, joista 40 on sähköasentajia.

Vuoden 2019 liikevaihto oli 8,94 miljoonaa euroa ja tulos 489 000 euroa. Tänä vuonna vastaaviin lukuihin ei ylletä.

”Aiemmin meitä sähköinstolaisia oli jopa 65. Tänä vuonna poisjääneiden työntekijöiden tilalle ei ole palkattu uusia henkilöitä. Vielä viime vuoden lopulla näytti siltä, että vuosi 2020 tulee olemaan oikeinkin hyvä, mutta maaliskuussa jo sovittujen urakointikohteiden portteja sulkeutui koronaepidemian seurauksena. Kyllä me tästä kuitenkin selviämme”, Gröndahl-Lindén uskoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Vuoden 2020 sähköurakoitsija on Raision Sähkö-Insto – ”Suku on pahin ei päde meidän yrityksessämme””

  1. Oikeaan osoitteeseen meni. Hienoa, että vielä tänäkin päivänä perheyrityksiä arvostetaan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat