Valtion asuntorakennuttaja aloittaa työt

Tietoa kirjoittajasta Mikko Kortelainen
Toimittaja, mikko.kortelainen@sanoma.com, Twitter: @toimittaja1
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Aikaisemman asuntoministeri Krista Kiurun ajatus valtion asuntorakennuttajasta näyttää lopultakin johtavan myös käytännön rakentamiseen. Valtion budjetissahan on jo 30 miljoonaa euroa, joiden turvin valtion omistaman Kruunuasuntojen tytäryhtiö A-Kruunu ryhtyy rakennuttamaan asuntoja. Eilen tiedotettiin, että A-Kruunun hallitus on nimittänyt Reijo Savolaisen määräaikaisesti A- Kruunun toimitusjohtajaksi. Hän hoitaa tehtävää Kruunuasuntojen toimitusjohtajuuden ohella. A-Kruunun hallituksessa on kokenutta kaartia, muun muassa Y-Säätiössä ansioitunut Hannu Puttonen ja VVO:sta eläkkeelle jäänyt Eero Saastamoinen.

A-Kruunusta kerrotaan, että sen tavoitteena on käynnistää jo tänä vuonna pari, kolme rakennushanketta Helsingin seudulla ja lisätä tuotantoa merkittävästi ensi vuonna. Yhtiö jättää Helsingin kaupungille 16 varaushakemusta haettavina olevista asuntotonteista. Se jatkaa aktiivisesti rakennuspaikkojen etsimistä ja kertoo tekevänsä mielellään yhteistyötä kuntien ja muiden maanomistajien kanssa. Pääosa Helsingin seudun kunnista kuulemma suhtautunut erittäin myönteisesti A-Kruunun asuntotuotannon käynnistämiseen.

A-Kruunun tuotanto käynnistyy selvästi verkkaisemmin kuin mitä Kiuru toivoi, mutta jo pelkkä toiminnan käynnistyminenkin on edistysaskel. Lisätarjonta on tarpeen, sillä sosiaalinen asuntotuotanto ei ole muodissa VVO:n ja Saton tapaisten toimijoiden pyrkiessä asuntosijoittajiksi. Valtiolta olisi kuitenkin odottanut, että se olisi järjestänyt tontteja A-Kruunulle. Sillä olisi viestitty, että valtio ottaa kohtuuhintaisen asuntorakentamisen lisäämisen tosissaan. Nyt valtion rakennuttaja joutuu kerjäämään kunnilta tontteja.
Toisenkin viime kevään kehysriihessä päätetyn asian soisi lopultakin edistyvän. 20 vuoden korkotukimallia ei ole vieläkään saatu käyttöön.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Valtion asuntorakennuttaja aloittaa työt”

Jätä kommentti