Kokeile kuukausi maksutta

Etera: Rakentamisessa kova rekrybuumi

Eläkevakuutusyhtiö Eteran julkaisema suhdanneindeksi jatkoi edelleen positiivisena. Huhtikuu oli jo kuudes kuukausi, jolloin seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat.

Korjausrakentaminen tuo edelleen puolet lvi-urakoitsijoiden liikevaihdosta.

Seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat 4,2 prosenttia edellisvuoden huhtikuuhun verrattuna. Tammi-huhtikuun suhdanneindeksi oli 3,2 prosenttia.

”Rakentamisessa ja henkilöstövuokrausalalla työntekijämäärät kasvoivat selvästi. Sen sijaan satama-alan positiivinen maaliskuu näyttää valitettavasti jääneen yksittäiseksi”, Eteran varatoimitusjohtaja Timo Hietanen sanoo.

”Positiivinen vire näkyy selvästi. Tämä oli jo kuudes peräkkäinen kuukausi, kun työntekijämäärät kasvoivat ja Eteran suhdanneindeksi oli plussalla. Sama on havaittavissa myös keskusteluissa yritysjohdon ja yrittäjien kanssa – avainresursseista alkaa olla jo kilpailua”, Hietanen sanoo.

Työntekijämäärien kehityksessä oli edelleen alueellisia eroja. Etelä-, Länsi- ja Pohjois-Suomessa työntekijämäärät kasvoivat. Itä-Suomessa Eteran suhdanneindeksi oli edelleen pakkasella, mutta selvästi alkuvuotta niukemmin.

Eteran suhdanneindeksi kuvaa muutosta seurantaryhmän työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Etera: Rakentamisessa kova rekrybuumi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat