Kokeile kuukausi maksutta

Skanska Talotekniikka irtisanoo

Skanskan talonrakennustoimialaan kuuluva talotekniikkayksikkö aikoo vähentää henkilöstöään enintään 23 henkilöllä, joista valtaosa on työntekijöitä.

Skanskan talonrakennustoimialaan kuuluva talotekniikkayksikkö aikoo vähentää henkilöstöään enintään 23 henkilöllä, joista valtaosa on työntekijöitä.

Henkilöstön vähennystarve koskee talotekniikan alueellisia yksiköitä Tampereella, Jyväskylässä ja Kuopiossa. Näistä Kuopion yksikkö lakkautetaan kokonaan.

”Urakointi on ollut näissä alueyksiköissämme osin kannattamatonta, minkä vuoksi supistamme yksiköiden toimintaa. Muuten keskitymme urakoinnin lisäksi erityisesti taloteknisiin projektinjohtopalveluihin ja rakennusten elinkaaren aikaiseen kokonaishallintaan, mistä haemme myös kasvua”, Skanska Talotekniikka -yksikön aluejohtaja Jari Koivu sanoo.

Skanska Talotekniikan palveluksessa on 180 henkilöä, ja sen liikevaihto on noin 35 miljoonaa euroa. Yksikön tarjonta kattaa talotekniset projektinjohtopalvelut, lv-, iv- ja sähköasennukset sekä kunnossapidon. Yksiköllä on toimipisteet Helsingissä, Lahdessa, Tampereella, Jyväskylässä ja Kuopiossa.

Teklog lopetettu

Skanska on halunnut oikaista Rakennuslehden juttua 5.4. lehdessä, jossa käsiteltiin rakennusliikkeiden ja niiden ostaminen talotekniikkayhtiöiden synergioita. Jutussa mainittua Skanska Teklogia ei ole enää olemassa, vaan se fuusioitiin Skanska Talotekniikka -yksikköön vuoden alussa yhdessä LVI Juva Oy:n ja Normiputki Oy:n kanssa.

Jutussa arvioitiin, että Skanskalla talotekniikka on pääasiassa sisäistä toimintaa. Ulkopuolisten tilausten liikevaihtoa on kuitenkin kasvatettu. Skanska Talotekniikka käyttää sekä omaa urakointia että ulkopuolelta ostettua. Tämä ei pelkästään kapasiteettikysymys vaan strateginen valinta.

Rakennuslehden haastattelussa tammikuussa Koivu kiisti, että järjestelyn taustalla olisi lvi-urakoinnin kova kilpailutilanne  Hän vakuutti, että urakoivat yhtiöt ovat tehneet kelvollista tulosta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska Talotekniikka irtisanoo”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat