Mikkeli sai kolme tarjousta viljasiilon tontin kehittämisestä

Mikkelin kaupunki on saanut rakennuttajilta ja rakennusliikkeiltä kolme tarjousta Mannerheimintien varressa olevan viljasiilon ja vanhan myllyn tontin ja kiinteistöjen ostamisesta, kehittämisestä ja rakentamisesta. Tontille ja rakennuksille etsittiin uutta käyttöä tarjouskilpailun avulla. Tarjouksiin on jo alustavasti tutustuttu ja kilpailun tulosta pidetään kehityskelpoisena.

Mikkelin kaupunki on saanut rakennuttajilta ja rakennusliikkeiltä kolme tarjousta Mannerheimintien varressa olevan viljasiilon ja vanhan myllyn tontin ja kiinteistöjen ostamisesta, kehittämisestä ja rakentamisesta. Tontille ja rakennuksille etsittiin uutta käyttöä tarjouskilpailun avulla. Tarjouksiin on jo alustavasti tutustuttu ja kilpailun tulosta pidetään kehityskelpoisena.

Kaupungin tekninen johtaja Jorma Holopainen sanoo, että mukana on toteuttamiskelpoisia ehdotuksia, joiden pohjalta aloitetaan jatkoneuvottelut. Hänen mukaansa asia viedään mahdollisimman nopeasti kaupunginhallituksen päätettäväksi, jolloin varsinainen kaavamuutoksen valmistelu voi alkaa. 

Noin 4 160 neliömetrin tontilla on toteuttamatta jäänyt, voimassa oleva asemakaava. Alueella on tällä hetkellä 1960-luvulla rakennettu teräsbetoninen viljasiilo sekä 1920-luvulta oleva tiilirakenteinen myllyn varastorakennus, joiden yhteistilavuus on noin 10 730 kuutiometriä. Rakennukset ovat tyhjillään. Kilpailussa edellytettiin, että siilo ja mylly säilytetään suurimmaksi osaksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Mikkeli sai kolme tarjousta viljasiilon tontin kehittämisestä”

Vastaa