Kokeile kuukausi maksutta

Teknos myy coil coating -liiketoiminnan Valsparille

Teknos on allekirjoittanut sopimuksen coil coating -liiketoimintansa myynnistä amerikkalaiselle Valsparille. Noin 35 miljoonan euron liikevaihtoa pyörittävästä liiketoiminnasta on vastannut Teknoksen tytäryhtiö Teknos Nova Coil TNC Oy, jonka koko osakekannan Valspar nyt ostaa. TNC perustettiin vuonna 2005, jolloin Teknos osti Tikkurilan coil-liiketoiminnot, mutta Teknoksella on ollut coil-valmistusta jo 1970-luvun lopulta alkaen.

Teknos on allekirjoittanut sopimuksen coil coating -liiketoimintansa myynnistä amerikkalaiselle Valsparille. Noin 35 miljoonan euron liikevaihtoa pyörittävästä liiketoiminnasta on vastannut Teknoksen tytäryhtiö Teknos Nova Coil TNC Oy, jonka koko osakekannan Valspar nyt ostaa. TNC perustettiin vuonna 2005, jolloin Teknos osti Tikkurilan coil-liiketoiminnot, mutta Teknoksella on ollut coil-valmistusta jo 1970-luvun lopulta alkaen.

TNC:n nykyinen henkilökunta ja muut Teknoksen coil-liiketoiminnan palveluksessa olevat henkilöt siirtyvät yhtiöön vanhoina työntekijöinä. Tuotannossa olevaa henkilöstöä muutos ei koske, vaan he jatkavat Teknoksen palveluksessa maalinvalmistuksen muissa yksiköissä. TNC:n nykyinen toimitusjohtaja Ulf Koivula jatkaa yhdistetyn TNC-Valspar -yhtiön johdossa ja vastaa coil-liiketoiminnasta koko Euroopan alueella.

Coil coating -pinnoitteet edustavat maalialan erikoisosaamista. Coil-pinnoitteita käytetään teräsohutlevyjen nauhamaalauksessa. Suurin osa valmiiksi maalatusta teräksestä menee rakennusteollisuuden tarpeisiin, kuten kattoihin ja julkisivurakenteisiin.

Teknoksen konsernijohtaja Pekka Rantamäki toteaa, että coil-asiakkaat, kuten terästeollisuus, keskittyvät entistä enemmän ja markkinat ovat globaalit.

”Tulevaisuudessa coil-liiketoiminnassa menestyvät parhaiten isot yritykset. Valspar, maailman johtava coil coating -tuotteiden valmistaja,  todettiin hyväksi jatkajaksi coil coating -toiminnalle. Teknos keskittyy nyt vähemmän pääomia sitovaan ydinliiketoimintaansa”, Rantamäki sanoo.

Teknos tulee ohjaamaan liiketoiminnan myynnistä saatuja pääomia Itä-Euroopan ja Venäjän kaupan kehittämiseen sekä nykyisten liiketoimintasegmenttien metalli- ja puuteollisuusmaalien, jauhemaalien, mineraalipintojen maalien sekä kauppa- ja rakennusmaalien kehittämiseen omilla markkina-alueillaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Teknos myy coil coating -liiketoiminnan Valsparille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat