Kokeile kuukausi maksutta

Keravan biovoimalaitoksen investointipäätös tehty – suunnittelu Sweco Picille

Kauan valmisteilla ollut Keravan uusi energiaratkaisu on saatu liikkeelle, kun Pohjolan Voima Oy:n tytäryhtiö Keravan Lämpövoima Oy on tehnyt investointipäätöksen uuden biopolttoaineita käyttävän kaukolämpövoimalan rakentamisesta. Voimalaitoksen suunnittelusta vastaa Sweco Pic Oy.

Kauan valmisteilla ollut Keravan uusi energiaratkaisu on saatu liikkeelle, kun Pohjolan Voima Oy:n tytäryhtiö Keravan Lämpövoima Oy on tehnyt investointipäätöksen uuden biopolttoaineita käyttävän kaukolämpövoimalan rakentamisesta. Voimalaitoksen suunnittelusta vastaa Sweco Pic Oy.

Sweco Picin Energy-toimialan johtaja Tapani Bastmanin mukaan sopimus on niin sanottu EPCM-sopimus, joka tarkoittaa, että Sweco Pic vastaa kaikesta projektin vaatimasta suunnittelusta. Tämä tarkoittaa muun muassa projektinjohtoa, kaikkia suunnittelualueita, rakennuttamispalveluita ja työmaapalveluita. Yhtiöstä kerrotaan sopimuksen työllistävän vaikutuksen olevan 40 henkilötyövuotta.

Voimalaitos rakennetaan Keravalle suunnitteilla olevan logistiikkakeskuksen yhteyteen, ja se valmistuu tuotannolliseen käyttöön joulukuussa 2009. Hankkeen kustannusarvio on noin 65 miljoonaa euroa.

Polttoaineinaan metsähaketta, kantoja, ruokohelpeä ja turvetta käyttävä uusi voimalaitos tuottaa sähköä 21 megawatin, kaukolämpöä 48 megawatin ja prosessilämpöä 10 megawatin teholla. Kaikki voimalaitoksen tuottama energia toimitetaan Keravan Energia Oy:lle. Voimalaitoksen tuotanto kattaa noin 75 prosenttia Keravan kaupungin kaukolämmön tarpeesta ja noin 25 prosenttia Keravan Energia Oy:n sähkön hankinnasta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Keravan biovoimalaitoksen investointipäätös tehty – suunnittelu Sweco Picille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat