Kokeile kuukausi maksutta

Pientaloteollisuuden Mätäsaho: Tonttiohjelmilla tonttipulan kimppuun

Pientaloteollisuus ry:n puheenjohtaja Risto Mätäsaho patistaa kuntia monivuotisiin tonttiohjelmiin, joilla voitaisiin helpottaa tonttipulaa. Tonttiohjelmilla kunnat voisivat tarjota jatkuvasti ja tulevaa ennakoiden kohtuuhintaisia tontteja yhä useammalle omakotitalosta haaveilevalle.

Pientaloteollisuus ry:n puheenjohtaja Risto Mätäsaho patistaa kuntia monivuotisiin tonttiohjelmiin, joilla voitaisiin helpottaa tonttipulaa. Tonttiohjelmilla kunnat voisivat tarjota jatkuvasti ja tulevaa ennakoiden kohtuuhintaisia tontteja yhä useammalle omakotitalosta haaveilevalle.

Mätäsahon mukaan Suomea vaivaa edelleen 60- ja 70-lukujen asuntopoliittinen asenne ja sen seurauksena syntynyt tonttitarjonnan umpikuja on puhkaistava. Hän päivittelee kohonneita tonttien hintoja, josta kärsivät pahiten suurten asutuskeskuksien tavalliset perheet, joilla tilantarvekin on suurin.

”Käsittämätöntä on, että Helsingissä tontit maksavat enemmän kuin Tukholmassa, vaikka Tukholma on rakennettu tuplasti tiheämmin kuin Helsinki.”

Mätäsaho mainitsee Oulun ja Kuopion esimerkkeinä hyvästä tonttipolitiikasta.

”On myös päivänselvää, että kunta itse voi aktiivisella maanhankinnalla ja maapolitiikalla vaikuttaa kaavoitusnopeuteen. Omalle maalle kaavoitettaessa voidaan hallita kaavojen toteutumista ja rakentamisen ajoitusta.”

Mätäsaho puhui Pientaloteollisuus ry:n syysseminaarissa Helsingissä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pientaloteollisuuden Mätäsaho: Tonttiohjelmilla tonttipulan kimppuun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat