KHO: Järvenpää saa lunastaa maa-alueita Senaatilta

Korkein hallinto-oikeus on antanut tänään päätöksen, jonka mukaan Järvenpään kaupunki saa lunastaa valtion omistamalta Senaatti-kiinteistöiltä kaksi maa-aluetta. Toinen noin 15,7 hehtaarin suuruinen alue sijaitsee Lepolan kaupunginosassa ja toinen noin 12,9 hehtaarin alue Terholan kaupunginosassa.

Korkein hallinto-oikeus on antanut tänään päätöksen, jonka mukaan Järvenpään kaupunki saa lunastaa valtion omistamalta Senaatti-kiinteistöiltä kaksi maa-aluetta. Toinen noin 15,7 hehtaarin suuruinen alue sijaitsee Lepolan kaupunginosassa ja toinen noin 12,9 hehtaarin alue Terholan kaupunginosassa.

Tällä hetkellä lähes rakentamattomille alueille on Järvenpään uudessa yleiskaavassa kaavailtu asuntorakentamista, yhdyskuntarakentamista, virkistysaluetta sekä liikenneväyliä. Lepolan alueelle on varauduttu sijoittamaan 530 uutta asuntoa (1 300 asukasta) ja Terholan alueelle 60-70 asuntoa (150 asukasta).

Ympäristöministeriö oli jo aiemmin antanut Järvenpäälle luvan lunastaa maa-alueet asuntorakentamiseen ja virkistysalueeksi. Senaatti-kiinteistöt kuitenkin valitti päätöksestä. Senaatti-kiinteistöt osti kyseiset maa-alueet Kapiteelilta viime vuoden huhtikuussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “KHO: Järvenpää saa lunastaa maa-alueita Senaatilta”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi