Kokeile kuukausi maksutta

Peab Seicon ylsi plussatulokseen vuonna 2007

Ruotsalaisen Peab-konsernin Suomessa toimivan tytäryhtiön Peab Seicon Oy:n liikevaihto kasvoi selvästi ja yhtiö ylsi nipin napin voitolliseen tulokseen viime vuonna. Vielä vuonna 2006 yhtiön tulos oli tappiollinen. Silti Peab Seiconin kannattavuutta ei voi edelleenkään kutsua erityisen mairittelevaksi, kun yhtiön liikevaihtomarginaalia vertaa muiden rakennusalan yhtiöiden vastaavaan. Esimerkiksi samoin ruotsalaisomisteisen NCC:n liikevoittoprosentti oli 7,7 ja Skanskan 4,8. Peab Seiconin tilauskanta oli vuodenvaihteessa käytännössä samalla tasolla kuin vuotta aiemmin.

Ruotsalaisen Peab-konsernin Suomessa toimivan tytäryhtiön Peab Seicon Oy:n liikevaihto kasvoi selvästi ja yhtiö ylsi nipin napin voitolliseen tulokseen viime vuonna. Vielä vuonna 2006 yhtiön tulos oli tappiollinen. Silti Peab Seiconin kannattavuutta ei voi edelleenkään kutsua erityisen mairittelevaksi, kun yhtiön liikevaihtomarginaalia vertaa muiden rakennusalan yhtiöiden vastaavaan. Esimerkiksi samoin ruotsalaisomisteisen NCC:n liikevoittoprosentti oli 7,7 ja Skanskan 4,8. Peab Seiconin tilauskanta oli vuodenvaihteessa käytännössä samalla tasolla kuin vuotta aiemmin.

image

Peab Seicon Oy 1-12 2007/1-12 2006

  • Liikevaihto milj. euroa 248,6/193,4
  • Liikevoitto % 1,2/-0,4
  • Tulos ennen veroja milj. euroa 2,2/-1,9
  • Henkilöstö (kauden lopussa) 650/622
  • Tilauskanta  milj. euroa 198,4/198,3

Toimitusjohtaja Antti Peltoniemen mukaan Peab Seicon saavutti viime vuonna sille asetetut tavoitteet.

”Olemme aiempina vuosina tuoneet avoimesti esiin pettymyksemme tuloksentekokykyymme Suomen yhtiössä. Nyt on myönnettävä, että alamme tuntea tiettyä tyytyväisyyttä toimintaamme”, Peltoniemi kertoo.

Peab Seicon rakensi viime vuonna yhteensä 830 asuntoa. Yhtiö on mukana Helsingin kalliiden asuinalueiden, kuten Kaskisaaren, Eiranrannan ja Eastendin rakentamisessa. Parhaillaan yhtiö panostaa voimakkaasti oman kiinteistöliiketoiminnan kehittämiseen.

Peltoniemen mukaan viime vuoden mielenkiintoisimpia hankkeita olivat Tampereen TAYSin sairaalan R-rakennus ja Raisioon rakennettava Ikea, joista Ikean rakentaminen jatkuu edelleen. Hän toivoo molempien kohteiden tuovan yhtiölle vastaavia toimeksiantoja myös jatkossa.

”Alkanut vuosi 2008 näyttää tilauskannan osalta erittäin hyvältä. On kaikki syyt odottaa yhtiön positiivisen kehityksen jatkuvan ja jopa vahvistuvan.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Peab Seicon ylsi plussatulokseen vuonna 2007”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat