Design-Talo kokonaan Ruukki Groupin omistukseen

Ruukki Group Oyj vahvistaa talonrakennusliiketoimintaansa ostamalla kaikki vähemmistöosakkaan osakkeet tytäryhtiössään Pohjolan Design-Talo Oy:ssä. Kaupan jälkeen Ruukki Group omistaa kaikki Pohjolan Design-Talon osakkeet. Samalla Design-Talo on sopinut ostavansa Gloria House Finland Oy:n liiketoiminnan. Yhteensä nämä kaupat maksavat 6,4 miljoonaa euroa. Lisäksi Design-Talo alkaa tutkia aluerakentamiseen liittyviä liiketoimintamahdollisuuksia.

Ruukki Group Oyj vahvistaa talonrakennusliiketoimintaansa ostamalla kaikki vähemmistöosakkaan osakkeet tytäryhtiössään Pohjolan Design-Talo Oy:ssä. Kaupan jälkeen Ruukki Group omistaa kaikki Pohjolan Design-Talon osakkeet. Samalla Design-Talo on sopinut ostavansa Gloria House Finland Oy:n liiketoiminnan. Yhteensä nämä kaupat maksavat 6,4 miljoonaa euroa. Lisäksi Design-Talo alkaa tutkia aluerakentamiseen liittyviä liiketoimintamahdollisuuksia.

image

Ruukki Group ostaa välittömästi 9,9 prosenttia Pohjolan Design-Talon osakkeista yhtiön toimitusjohtajalta Kimmo Kurkelalta. Noin 6,1 miljoonan euron kauppahinta maksetaan kokonaan käteisellä, ja suurimmaksi osaksi kaupantekohetkellä. Kimmo Kurkela jatkaa Design-Talon toimitusjohtajana siihen asti, kunnes yhtiölle valitaan uusi vetäjä. Tämän jälkeen Kurkela jatkaa Design-Talon hallituksen jäsenenä.

Samassa yhteydessä Pohjolan Design-Talo on tehnyt esisopimuksen Gloria House Finlandin liiketoiminnan ostamisesta Esa ja Hannele Kurkelalta kuluvan vuoden loppuun mennessä kiinteällä 0,3 miljoonan euron kauppahinnalla. Gloria House Finland suunnittelee ja rakennuttaa nykyaikaisia puutaloja pilari-palkki -järjestelmällä. Yhtiön liiketoiminta on vielä tutkimus- ja kehitysvaiheessa, ja sen liikevaihto tilikaudella 2007 oli 0,0 miljoonaa euroa ja liikevoitto 0,0 miljoonaa euroa.

Lisäksi on sovittu, että Pohjolan Design-Talo Oy aloittaa aluerakentamiseen liittyvien liiketoimintamahdollisuuksien analysoinnin tavoitteenaan rakentaa useiden omakotitalojen kokonaisuuksia, joita myydään tai vuokrataan yksityisasiakkaille.

Ruukki Groupin hallituksen puheenjohtajan Alwyn Smitin mukaan muuttovalmiiden omakotitalojen markkinoilla on pitkän aikavälin mahdollisuuksia sekä kotimaassa että ulkomailla, vaikka markkinatunnelma ja kysyntä ovat parhaillaan heikkenemässä.

”Pohjolan Design-Talon taloudellinen menestys on ollut historiallisesti vahvaa, ja sen kilpailukykyä on mahdollista hyödyntää myös laskukaudella. Siksi etsimme aktiivisesti tapoja vahvistaa ja uudelleen positioida Ruukki Groupin talonrakennussegmentin toimintaa, mihin toimialan oletetut uudelleenjärjestelytarpeet luovat mahdollisuuksia”, Smit toteaa.

Vuoden 2008 ensimmäisellä vuosipuoliskolla Ruukki Groupin talonrakennussegmentin eli Pohjolan Design-Talon liikevaihto oli 24,8 miljoonaa euroa, kun se oli vuotta aiemmin 28,1 miljoonaa. Samalla liikevoitto kutistui 4,9 miljoonaan euroon 5,6 miljoonasta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Design-Talo kokonaan Ruukki Groupin omistukseen”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat