Kokeile kuukausi maksutta

Metsähallitus ja Wpd kaavailevat tuulivoimapuistoa Muonioon

Metsähallitus ja Wpd Finland Oy käynnistävät yhteisen tuulipuistohankkeen Muonion Mielmukkavaaralla. Yli-Muonion kylässä sijaitsevan noin 470 metriin merenpinnasta kohoavan alueen koko on noin 350 hehtaaria ja osapuolet arvioivat sen mahdollistavan vähintään 10 tuulivoimayksikön tuulipuiston toteuttamisen. Kokonaisteholtaan puisto olisi vähintään 30 megawattia. Rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan vuonna 2011.

Metsähallitus ja Wpd Finland Oy käynnistävät yhteisen tuulipuistohankkeen Muonion Mielmukkavaaralla. Yli-Muonion kylässä sijaitsevan noin 470 metriin merenpinnasta kohoavan alueen koko on noin 350 hehtaaria ja osapuolet arvioivat sen mahdollistavan vähintään 10 tuulivoimayksikön tuulipuiston toteuttamisen. Kokonaisteholtaan puisto olisi vähintään 30 megawattia. Rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan vuonna 2011.

Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa käynnistetään ympäristövaikutusten arviointimenettely sekä tuulimittausten suunnittelu. Aikataulun mukaisesti tuulimittaukset käynnistyisivät kesällä 2009. Hankkeen suunnittelua jatketaan tiiviissä vuorovaikutuksessa ja yhteistyössä paikallisten sidosryhmien kanssa.

Mielmukkavaaran lakialue on Metsähallituksen hallinnassa olevaa talousmetsää. Alue on varattu tuulivoimatuotannon alueeksi niin voimassa olevassa Tunturi-Lapin seutukaavassa kuin valmisteilla olevassa Tunturi-Lapin maakuntakaavaluonnoksessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Metsähallitus ja Wpd kaavailevat tuulivoimapuistoa Muonioon”

Vastaa