Gazprom maksaa itse uuden pilvenpiirtäjänsä rakentamisen Pietariin

Maailman suurin maakaasuyhtiö Gazprom on päättänyt maksaa kokonaan itse öljy-yksikkönsä uuden pääkonttorin rakentamisen Pietariin. Välttyäkseen budjettivajeelta Pietarin kaupunki päätti aikaisemmin vetäytyä Okhta Center -nimisen pilvenpiirtäjähankkeen rahoittamisesta. Projektin kustannusarvio on 60 miljardia ruplaa (n. 1,4 miljardia euroa). Asiasta kertoi The Moscow Times.

Maailman suurin maakaasuyhtiö Gazprom on päättänyt maksaa kokonaan itse öljy-yksikkönsä uuden pääkonttorin rakentamisen Pietariin. Välttyäkseen budjettivajeelta Pietarin kaupunki päätti aikaisemmin vetäytyä Okhta Center -nimisen pilvenpiirtäjähankkeen rahoittamisesta. Projektin kustannusarvio on 60 miljardia ruplaa (n. 1,4 miljardia euroa). Asiasta kertoi The Moscow Times.

Pietarin kaupungin hallinnon mukaan Gazprom ostaa kaupungin 49 prosentin osuuden hankkeesta ja maksaa samalla tähän mennessä tehdyt työt. Gazpromin pääjohtaja Alexei Miller ja Pietarin kuvernööri Valentina Matviyenko allekirjoittivat kauppaa koskevan sopimuksen 26. joulukuuta.

Noin 400 metrin korkeuteen kohoavan Okhta Centerin on tarkoitus valmistua vuoteen 2016 mennessä. Gazprom Neftin pääkonttorirakennuksen ohella hanke sisältää toimistorakennuksia, museoita ja julkisia alueita. 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Gazprom maksaa itse uuden pilvenpiirtäjänsä rakentamisen Pietariin”

Jätä kommentti